Μην περιμένετε νέα Xbox κονσόλα στα κοντά, σύμφωνα με τον Phil Spencer

Διαφορετική τακτική από το Xbox την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες για PS5 Pro
13 Ιουνίου 2023 00:50
Μην περιμένετε νέα Xbox κονσόλα στα κοντά, σύμφωνα με τον Phil Spencer

Την ώρα που οι φήμες για τον ερχομό του PS5 Pro, μιας αναβαθμισμένης και πιο ισχυρής βερσιόν του PS5, φουντώνουν έντονα και δημοσιεύματα το θεωρούν σχεδόν "σίγουρο" από πλευράς Sony, η Microsoft φαίνεται πως θα ακολουθήσει μια διαφορετική τακτική

Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, εν μέσω του Summer Game Fest και του Xbox Games Showcase 2023, διέψευσε τα όσα ακούγονται για μια αναβαθμισμένη νέα κονσόλα Xbox. Στη δήλωσή του ήταν αρκετά σαφής ο Spencer λέγοντας ότι "δεν λαμβάνουν τέτοιου είδους feedback τη δεδομένη στιγμή" και πως η Microsoft είναι "αρκετά σίγουρη για το hardware που διαθέτει". 

Εν ολίγοις η δήλωσή του μεταφράζεται στο ότι δε χρειάζεται να κυκλοφορήσει ένα Xbox Series X Pro ή Xbox Series X Ultra για παράδειγμα

Αξίζει να αναφερθεί ότι εν μέσω του Xbox Games Showcase έγινε γνωστό πως η Microsoft αύξησε τις αποστολές των Xbox Series X στα καταστήματα, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Το Series X βρίσκεται εδώ και μόλις 2.5 χρόνια στην αγορά με την πανδημία που μεσολάβησε να έκανε δύσκολη την εξάπλωσή του στα σαλόνια και τα δωμάτια των gamers. 

Οι αναβαθμισμένες κονσόλες εν μέσω του κύκλου ζωής τους συνέβησαν για πρώτη φορά στην προηγούμενη γενιά με τα PS4 Pro και Xbox One X. To PS4 Pro είχε κυκλοφορήσει τρία χρόνια εντός του κύκλου ζωής του PS4 και το Xbox One X στα τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα του Xbox One. 

Τέλος, μια αναβαθμισμένη βερσιόν του Xbox Series S έρχεται τον Σεπτέμβριο με 1TB SSD σε μαύρο χρώμα.