PS5 Pro: Νέα μεγάλη επιβεβαίωση για τις φήμες πως έρχεται αναβαθμισμένο μοντέλο

Φουντώνουν για τα καλά οι φήμες
26 Μαΐου 2023 14:00
PS5 Pro: Νέα μεγάλη επιβεβαίωση για τις φήμες πως έρχεται αναβαθμισμένο μοντέλο

Πριν από αρκετές εβδομάδες σας είχαμε μεταφέρει τις φήμες που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ο leaker της gaming βιομηχανίας, Tom Henderson, σχετικά με το νέο φορητό σύστημα του PlayStation, το Project Q.

Η συγκεκριμένη συσκευή είναι αρκετά ιδιαίτερη, αφού όπως επιβεβαίωσε και η ίδια η Sony στο PlayStation Showcase 2023 event της, θα λειτουργεί μόνο μέσω Remote Play streaming από τη βασική PS5 κονσόλα του ιδιοκτήτη. Αυτή ήταν μια λεπτομέρεια που είχε μοιραστεί από την πρώτη στιγμή ο Henderson, ο οποίος είχε αποκαλύψει συγχρόνως ότι το PlayStation ετοιμάζει και δικά του in-ear ακουστικά, κάτι που επίσης επιβεβαίωσε η ίδια η Sony.

Μιας και η φύση του προϊόντος έμοιαζε αρκετά παράξενη αρχικά, την ώρα που και άλλοι leakers δεν είχαν αποκαλύψει κάτι αντίστοιχο, όπως για παράδειγμα ο γνωστός κατεργάρης Jeff Grubb, πολλοί gamers αμφισβήτησαν τη φήμη και το αν οι πληροφορίες του Henderson ευσταθούν, παρά το ιστορικό που έχει πλέον χτίσει.

Μετά την ολοκλήρωση του PlayStation Showcase 2023, λοιπόν, που επιβεβαίωσε σε όλους ότι ο leaker έχει πηγές εντός της Sony και μάλιστα εξαιρετικά αξιόπιστες, ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter:

Είναι ώρα όσοι αμφισβητούσαν, να αρχίσουν να παίρνουν στα σοβαρά και τις φήμες για το Ps5 Pro, επίσης.

Πράγματι ο Henderson δεν είχε μιλήσει μόνο για το φορητό Project Q και τα ασύρματα ακουστικά, αλλά και για το PS5 Pro. Πλέον που το ένα σκέλος της φήμης έχει επιβεβαιωθεί, έχουμε την πιο σοβαρή ένδειξη πως και οι πληροφορίες για το PS5 Pro ισχύουν.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, ο Henderson είχε επισημάνει πριν μερικές εβδομάδες πως η Sony εργάζεται «100%» αυτή τη στιγμή στο PS5 Pro. Μάλιστα, δε στάθηκε μόνο εκεί, αφού είχε αποκαλύψει ότι και τα πρώτα dev kit prototypes σχεδιάζεται να φτάσουν στα χέρια των PlayStation Studios μέσα στους επόμενους μήνες, με τις third-party εταιρίες να τα λαμβάνουν μέχρι το τέλος του έτους. Η κυκλοφορία της κονσόλας μάλλον έχει οριστεί για το τέλος του 2024.

Η εν λόγω δημοσίευση ακολουθεί παρακάτω:

To hardware πρόγραμμα του PlayStation που είχε διαρρεύσει πρόσφατα ο leaker:

Project Leonardo (accessibility controller) – Τέταρτο τρίμηνο του 2023 (Έχει επιβεβαιωθεί)

Ανανεωμένο απλό PlayStation 5 (με αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων) - Σεπτέμβριος 2023

Project Nomad (Νέα Ασύρματα earphones) – Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2023 (Έχει επιβεβαιωθεί)

Project Voyager (Νέο ασύρματο headset) – Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2023

Project Q (Νέα φορητή κονσόλα PlayStation) – Τέταρτο τρίμηνο του 2023 (Έχει επιβεβαιωθεί)

PS5 Pro – Τέταρτο τρίμηνο του 2024