Final Fantasy 16: Μάχες με bosses και άλλα πολλά στο νέο 25 λεπτών gameplay βίντεο

Δείτε τι θα κάνετε στον κόσμο του μέσα από την ειδική παρουσίαση του State of Play
14 Απριλίου 2023 00:33
Final Fantasy 16: Μάχες με bosses και άλλα πολλά στο νέο 25 λεπτών gameplay βίντεο

Πιστή στο ραντεβού της η Square Enix και το PlayStation έδωσαν ραντεβού για μια εκτενέστατη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου Final Fantasy 16, το οποίο έρχεται στο PS5 τον Ιούνιο. Για αυτόν τον λόγο έγινε ένα ειδικά αφιερωμένο State of Play πάνω στο FF XVI για να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού.

Αποκαλύφθηκαν ένα σωρό πτυχές του όπως το πώς λειτουργεί το μη turn-based σύστημα μάχης, οι χαοτικές μάχες με bosses, η εξερεύνηση στον κόσμο και πολλά ακόμη. Μάθαμε επίσης ότι οι companions ελέγχονται από την ΑΙ που ανταποκρίνεται συνεχώς στις εντολές του παίκτη και προσαρμόζεται ανάλογα με αυτές. Θα έχετε πλάι σας και ένα mount το οποίο όχι μόνο θα σας βοηθάει αλλά θα έχει και δική του βούληση στις μάχες. 

To μεγάλο highlight όμως κρύβεται στις μάχες Eikon vs Eikon που θα λαμβάνουν χώρα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι θα ελέγχετε το δικό σας Eikon, αλλάζοντας εντελώς το gameplay ανάλογα και με τον αντίπαλο που θα έχετε απέναντί σας. Έτσι μπορεί να αλλάζει genre και από side scrolling shooter να βρεθείτε σε μια wrestling μάχη μεταξύ γιγαντιαίων τεράτων. 

Η παρουσίαση έδειξε επίσης πως θα αποκτήσετε εξοπλισμό και θα τον αναβαθμίσετε, πώς θα περιηγηθείτε αλλά και όλες τις δραστηριότητες και τα sidequests, που θα μπορείτε να φέρετε εις πέρας στον κόσμο της Valisthea με τον Clive. 

Δείτε την 25 λεπτών παρουσίαση του Final Fantasy 16

Τέλος, μέσα από την παρουσίαση έγινε γνωστό ότι το soundtrack του FF XVI θα συνθέσει ο διακεκριμένος Ιάπωνας μουσικός Kenshi Yonezu, ενώ ο producer του τίτλου, Naoki Yoshida υποσχέθηκε πως έχουν να δείξουν πολλά πράγματα ακόμη από το Final Fantasy 16. 

Ο game director, Hiroshi Takai, έδωσε κάποιες συνεντεύξεις πρόσφατα λέγοντας ότι το παιχνίδι θα διαρκεί από 35 έως 40 ώρες, αν απλώς θέλετε να ολοκληρώσετε την κεντρική του ιστορία. Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε όλα αυτά που έχει να προσφέρει το παιχνίδι, στο 100%, τότε θα διαρκεί 70 ώρες ή και περισσότερες.

Μερικές πληροφορίες για το Final Fantasy XVI

Η 16η αυτόνομη έκδοση της θρυλικής σειράς Final Fantasy σηματοδοτεί μία πιο σκοτεινή εκδοχή για το RPG με περίπλοκη ιστορία εκδίκησης, συγκρούσεις εξουσίας και αναπόφευκτη τραγωδία. Το Final Fantasy 16 επανασχεδιάζει τα εικονικά στοιχειά της σειράς, ως Eikon. Αυτά τα θανάσιμα πλάσματα βρίσκονται μέσα στους Dominant, σε άνδρες και γυναίκες που κληρονομούν απίστευτη δύναμη από τη γέννησή τους – είτε τους αρέσει είτε όχι.

Τα Eikon είναι τα πιο ισχυρά όντα στη Valisthea, μία χώρα όπου κυριαρχούν έξι πανίσχυρα βασίλεια χάρη στη δύναμη των Mothercrystal. Το aether που παρέχουν αυτά τα επιβλητικά βουνά κρυστάλλων, ενεργοποιεί τα magicks που έχουν επιτρέψει σε αυτά τα έθνη να ευημερούν για πολλά χρόνια — αλλά τώρα ένα μυστηριώδες Blight απειλεί να διακόψει την αβέβαιη συμμαχία τους. Παίξτε ως ο Clive Rosfield, ο First Shield της Rosaria και φύλακας του μικρότερου αδερφού του Joshua, του Dominant του Eikon Phoenix, σε αυτό το επικό RPG δράσης από την ομάδα των βετεράνων του Final Fantasy.

Tο FF16 δε θα είναι ένα κλασσικό open world παιχνίδι, ενώ η εταιρία είχε αναφερθεί και στο σύστημα μάχης, το οποίο δε θα είναι turn-based για να προσεγγίσει και το νεότερο κοινό. Επίσης, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο τίτλος θα έχει cinematics με διάρκεια…πάνω από 5 ταινίες! Περισσότερα γι’ αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Το Final Fantasy 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 στις 22 Ιουνίου 2023. Όσον αφορά την κυκλοφορία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα χρειαστεί να κάνετε αρκετή υπομονή