Μέτριες οι retail πωλήσεις του Final Fantasy VII Rebirth

Όσον αφορά την αγορά της Ιαπωνίας
15 Μαρτίου 2024 15:14
Μέτριες οι retail πωλήσεις του Final Fantasy VII Rebirth

Το Final Fantasy VII Rebirth δημιούργησε ένα μεγάλο “hype” γύρω από το όνομά του, αφού είναι μια συνέχεια που περίμεναν πολλά χρόνια οι fans και εκτός από αυτό, είδαμε ότι τα πήγε εξαιρετικά και σε βαθμολογίες. Ωστόσο, αυτοί οι λόγοι φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετοί για να πείσουν τους Ιάπωνες να το αγοράσουν.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το Famitsu, παρόλο που ο τίτλος φαίνεται να έχει μια καλή πορεία σε Ευρώπη και Αμερική, στην ιαπωνική αγορά τα νούμερα είναι κάπως απογοητευτικά. Όπως αναφέρει το εν λόγω μέσο, οι retail πωλήσεις του τίτλου έφτασαν τις 287.138 ύστερα από δύο εβδομάδες που βρίσκεται στα καταστήματα, αλλά οι 262,656 έγιναν μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Αυτό σημαίνει, ότι μόλις 24,482 αντίτυπα κατάφεραν να πουληθούν τη δεύτερη εβδομάδα και αυτό είναι σχεδόν 90% κάτω σε σχέση με την πορεία που είχε την πρώτη του εβδομάδα. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πόσα ακριβώς αντίτυπα έχει πουλήσει στα μέρη μας.

Όπως λέει και το The Gamer, το Final Fantasy έχει τον τελευταίο καιρό “ιστορία” με άβολα νούμερα στις πωλήσεις του στην Ιαπωνία, με το Final Fantasy 16 να αντιμετωπίζει επίσης μια παρόμοια πτώση στις πωλήσεις όταν κυκλοφόρησε για το PS5.

Κυκλοφορεί σήμερα το Final Fantasy VII Rebirth στο PS5 - Δείτε το τελικό trailer!

Το Final Fantasy VII Rebirth είναι το δεύτερο μέρος της remake τριλογίας της Square Enix που θέλει να σας διηγηθεί ξανά την ιστορία του θρυλικού ιαπωνικού RPG που αναπροσδιόρισε το είδος. Φυσικά, επιστρέφουν οι λατρεμένοι χαρακτήρες Cloud, Barret, Tifa, Aerith και Red XIII, αλλά και ο Sephiroth που παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Η νέα αυτή περιπέτεια είναι για όλους τους παίκτες, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν παίξει ακόμη το Final Fantasy VII Remake ή το πρωτότυπο του PlayStation.

To Final Fantasy VII Rebirth κυκλοφορεί για το PlayStation 5.