Final Fantasy 17: Ο παραγωγός του 16 θα ήθελε να το αναλάβει

Νέες δηλώσεις από τον Yoshida
11 Μαρτίου 2024 16:51
Final Fantasy 17: Ο παραγωγός του 16 θα ήθελε να το αναλάβει

Στο πλαίσιο μιας νέας συνέντευξης για το ιαπωνικό μέσο Famitsu, ο παραγωγός του Final Fantasy 16 και παραγωγός και director του MMO Final Fantasy 14, Naoki Yoshida, αποκάλυψε πως θα ήθελε να αναλάβει τον επόμενο βασικό τίτλο της σειράς.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως θα τον ενδιάφερε να σκηνοθετήσει ο ίδιος κάποιο νέο βασικό κεφάλαιο στο μέλλον, λέγοντας:

Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμη, αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω στον επόμενο μεγάλο τίτλο, θα ήθελα να τον σκηνοθετήσω ο ίδιος!

Στη συνέχεια, ο Ιάπωνας δημιουργός ανέφερε πως αισθάνεται ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει και έτσι δεν θέλει να βάλει όρια στον εαυτό του.

Αν έπεφτα στην παγίδα να σκεφτώ ότι "μπορώ να κάνω μόνο έναν ακόμα τίτλο", τότε μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι περίεργο, όπως "το αριστούργημα του Yoshida", κάτι που δεν είναι καλό.

Για παράδειγμα, είμαι στα 50 μου τώρα και εξακολουθώ να κάνω snowboard, και όσο περισσότερο κάνω snowboard, τόσο καλύτερος γίνομαι. Ειλικρινά πιστεύω ότι είμαι στο απόγειό μου αυτή τη στιγμή, χωρίς πλάκα! Αισθάνομαι ότι μπορώ ακόμα να πιέσω περισσότερο, οπότε δεν έχω θέσει κάποιο όριο για τον εαυτό μου.

Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, οπότε γιατί να μην προκαλούμε τους εαυτούς μας κάθε φορά; Νομίζω ότι αυτός είναι σίγουρα ένας καλύτερος τρόπος να το δούμε. Ελπίζω ότι μπορώ να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα σε επίπεδα που δεν έχω φανταστεί ποτέ.

Για την ιστορία, το Final Fantasy XVI κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PlayStation 5 τον Ιούνιο του 2023. Στα σκαριά βρίσκεται και ένα port για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει. Στην κριτική του για το Unboxholics.com, ο Γιώργος Πρίτσκας επισήμανε:

Το Final Fantasy XVI είναι κατά τη γνώμη μου ένας άνισος τίτλος, με τρανταχτές αρετές όσο και μειονεκτήματα. Το εξαιρετικό combat system του, ο πανέμορφος, ποικιλόμορφος κόσμος του και το εξωφρενικό θέαμα επικής κλίμακας που προσφέρει, υπονομεύονται από ένα μπερδεμένο ύφος και μια αφήγηση που δεν στέκεται αντάξια της πολύ ωραίας εισαγωγής. Ακόμα κι έτσι όμως, οι συγκινήσεις που προσφέρει είναι δεδομένες και το ταξίδι του, παρά τα σκαμπανεβάσματα, είναι γεμάτο από αξιομνημόνευτες εικόνες, μάχες και σκηνικά. Ένα ακόμα διαφορετικό και αξιόλογο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της σειράς.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το review του πατώντας εδώ.