Ευχάριστα νέα για την PC έκδοση του Final Fantasy 16

Θα κυκλοφορήσει και ένα demo πριν την κυκλοφορία του
11 Μαρτίου 2024 19:46
Ευχάριστα νέα για την PC έκδοση του Final Fantasy 16

Κάποια πολύ ευχάριστα νέα είχε να μοιραστεί σε συνέντευξή του ο director του Final Fantasy 16, όσον αφορά την έκδοση για τους Υπολογιστές. Όσοι περιμένατε με αγωνία για να παίξετε το πρόσφατο κεφάλαιο της σειράς, να σας πούμε ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξής του.

Μιλώντας στο Game Informer, o Naoki Yoshida, o director του τίτλου, μίλησε επιτέλους για την PC έκδοση του FF16 λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αυτόν τον καιρό, εκείνος και η ομάδα του, έχουν το παιχνίδι στα τελευταία στάδια του optimization. Αυτό σημαίνει, ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε ευχάριστα νέα πολύ σύντομα.

Όσον αφορά το που βρίσκεται η PC έκδοση του παιχνιδιού, βρισκόμαστε στα τελικά στάδια του optimization αυτή τη στιγμή. Το πότε μπορούμε να κυκλοφορήσουμε αυτήν την έκδοση εξαρτάται από τις απαιτήσεις συστήματος και τις προδιαγραφές των υπολογιστών που θα χρειαστεί να έχουν οι παίκτες, οπότε προσπαθούμε να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά. Φυσικά, τα specs φαίνεται ότι θα είναι κάπως υψηλά…

Ο director πρόσθεσε ότι η Square Enix αναμένει να κυκλοφορήσει και μία δοκιμαστική έκδοση του Final Fantasy 16 για το PC πριν την διαθεσιμότητα του παιχνιδιού, αν και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει.

Δε θα είναι σε ένα χρόνο, αλλά ούτε και σε δύο…Μάλλον θα είναι μικρότερο το διάστημα της κυκλοφορίας του, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Για την ιστορία, το Final Fantasy 16 κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PlayStation 5 τον Ιούνιο του 2023. Στα σκαριά βρίσκεται και ένα port για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει. Στην κριτική του για το Unboxholics.com, ο Γιώργος Πρίτσκας επισήμανε:

Το Final Fantasy XVI είναι κατά τη γνώμη μου ένας άνισος τίτλος, με τρανταχτές αρετές όσο και μειονεκτήματα. Το εξαιρετικό combat system του, ο πανέμορφος, ποικιλόμορφος κόσμος του και το εξωφρενικό θέαμα επικής κλίμακας που προσφέρει, υπονομεύονται από ένα μπερδεμένο ύφος και μια αφήγηση που δεν στέκεται αντάξια της πολύ ωραίας εισαγωγής. Ακόμα κι έτσι όμως, οι συγκινήσεις που προσφέρει είναι δεδομένες και το ταξίδι του, παρά τα σκαμπανεβάσματα, είναι γεμάτο από αξιομνημόνευτες εικόνες, μάχες και σκηνικά. Ένα ακόμα διαφορετικό και αξιόλογο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της σειράς.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το review του πατώντας εδώ.