Square Enix: Το Final Fantasy VII Rebirth είναι τόσο επιτυχημένο επειδή είναι αποκλειστικό στο PS5

Σύμφωνα με τον παραγωγό του
07 Μαρτίου 2024 19:10
Square Enix: Το Final Fantasy VII Rebirth είναι τόσο επιτυχημένο επειδή είναι αποκλειστικό στο PS5

Λίγο πριν την εκπνοή του Φεβρουαρίου, το Final Fantasy VII Rebirth κατέφθασε αποκλειστικά στο PS5, συνεχίζοντας την περιπέτεια του Cloud. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο τίτλος σάρωσε σε βαθμολογίες, όντας η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία του 2024 μέχρι στιγμής, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει τους παίκτες και τους κριτικούς.

Πρόσφατα, ο παραγωγός του τίτλου, Yoshinori Kitase, αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά αυτής της επιτυχίας, στο πλαίσιο μια συνέντευξης που παραχώρησε στο The Washington Post. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η αποκλειστικότητα στο PS5 βοήθησε την ομάδα να ανάπτυξης να επικεντρωθεί «στη δημιουργία ενός κόσμου με χαρακτήρες φιλικούς και εχθρικούς, ποικιλόμορφη γεωγραφία, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους γεμάτους με δραστηριότητες, οι οποίοι φορτώνουν απρόσκοπτα χωρίς διακοπές και loading screens».

Μάλιστα, εστίασε στο πόσο σημαντική ήταν η προσήλωση της ομάδας αποκλειστικά στο PS5, λέγοντας:

Αν δεν ήταν σε μία μόνο πλατφόρμα, ο χάρτης δεν θα ήταν αδιάκοπος και ο σχεδιασμός του παιχνιδιού θα έπρεπε να υποβαθμιστεί σημαντικά.

Παράλληλα, ο Kitase αναφέρθηκε και σε έναν ακόμη παράγοντα που βοήθησε πολύ την ανάπτυξη του τίτλου, η οποία κράτησε μόλις τέσσερις χρόνια από την κυκλοφορία του Remake, κάτι ασυνήθιστο για τα πλέον δεδομένα της βιομηχανίας. Σύμφωνα με τον ταλαντούχο παραγωγό, ήταν σημαντικό που ένα πολύ μεγάλος μέρος της development ομάδας δεν άλλαξε και παρέμεινε στη Square Enix. Έτσι, υπήρχαν ήδη δεσμοί και συναδελφικότητα και αυτό βοήθησε τόσο την ταχύτητα όσο και την ποιότητα.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής ο director Naoki Hamaguchi αποκάλυψε πως ήδη δημιουργείται το design documentation για το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της remake τριλογίας.