Το Final Fantasy 16 δε θα είναι ένα κλασσικό open world παιχνίδι

Ο παραγωγός του παιχνιδιού μιλάει για τον τίτλο
22 Ιουνίου 2022 10:15
Το Final Fantasy 16 δε θα είναι ένα κλασσικό open world παιχνίδι

Το Final Fantasy 16 δε θα είναι ένα κλασσικό open-world παιχνίδι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο νέος τίτλος της Square Enix, θα είναι linear. Συγκεκριμένα, ο παραγωγός Naoki Yoshida, μίλησε στο IGN για το Final Fantasy 16, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει ανοιχτές περιοχές, περίπου σαν αυτές που είδαμε πρόσφατα στο Pokémon Legends Arceus.

Όταν αποκαλύφθηκε το FF16, πολλοί fans αναρωτιόντουσαν αν αυτό το παιχνίδι θα έχει την «ίδια συνταγή» με τον προκάτοχό του, το Final Fantasy 15. Δηλαδή έναν τεράστιο ανοιχτό κόσμο. Όπως λέει ο Yoshida, το νέο παιχνίδι της εταιρίας, θα διαφέρει. Η ομάδα ανάπτυξης έχει εμπνευστεί πολλά στοιχεία από πολλά AAA RPG, αν και δεν κατονόμασε ποια είναι αυτά.

Μετά από μία εκτεταμένη έρευνα που κάναμε σε παίκτες, βρήκαμε ότι πολλοί νέοι gamers δεν έχουν παίξει ποτέ κάποιο Final Fantasy παιχνίδι ή δεν ενδιαφέρονται γενικά για τη σειρά. Έτσι, για να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να ενθουσιάσει και τη νέα γενιά παικτών, εκτός από τους core fans μας, παίξαμε πολλά παιχνίδια και ναι, το Final Fantasy 16 είναι εμπνευσμένο από πολλούς AAA open world RPG τίτλους.

Ωστόσο, για να φέρουμε μια ιστορία που θα επεκτείνεται σε μία ολόκληρη υδρόγειο και παραπέρα, αποφασίσαμε να αποφύγουμε τον ανοιχτό κόσμο που μας περιορίζει σε έναν ενιαίο χώρο και αντ’ αυτού επικεντρωθήκαμε σε έναν ανεξάρτητο area-based παιχνίδι που μπορεί να δώσει στους παίκτες μια καλύτερη αίσθηση μιας πραγματικά «παγκόσμιας κλίμακας».

Πρόσφατα είδαμε νέα πλάνα από τον τίτλο και πατώντας εδώ, μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

To Final Fantasy 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2023, αποκλειστικά για το PS5.