Square Enix: Το Final Fantasy 16 δεν είναι turn-based για να το παίξει νεότερο κοινό

Ο producer της σειράς μιλάει για την απόφαση της εταιρίας
14 Ιουλίου 2022 21:15
Square Enix: Το Final Fantasy 16 δεν είναι turn-based για να το παίξει νεότερο κοινό

Ο Naoki Yoshida, ο οποίος είναι producer στο Final Fantasy 16, μίλησε για το παιχνίδι και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πιο “action” προσέγγισή του. Ο Yoshida μίλησε στο Famitsu και είπε ότι ο τίτλος δε βασίζεται στο turn-based combat, καθώς το στούντιο πιστεύει ότι οι νεότεροι gamers δε δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος.

Είμαι από μία γενιά που μεγάλωσε με commands και RPG στοιχεία που βασίζονται στο turn-based. Καταλαβαίνω πόσο ενδιαφέρον και καθηλωτικός μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος gameplay.

Από την άλλη πλευρά, όμως, την τελευταία δεκαετία, έχω διαβάσει πολλές απόψεις που λένε: “Δεν καταλαβαίνω τι το ελκυστικό έχουν τα commands στα βιντεοπαιχνίδια”. Αυτή η γνώμη όλο και αυξάνεται, ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό, που συνήθως δεν παίζει RPG παιχνίδια.

Ο παραγωγός πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις στην τεχνολογία του gaming έχουν ωθήσει τους μηχανισμούς των RPGs να βασίζονται στη δράση και όχι στο turn-based, αλλά δεν είναι ενάντια να επανεξετάσει κάποια στιγμή την κλασσική RPG φόρμουλα.

Η Square Enix αναμένει ότι το παιχνίδι θα γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς και ότι θα λάβει θετικά σχόλια από τους κριτικούς. Παράλληλα, η εταιρία ελπίζει ότι θα αυξηθεί η δημοτικότητα του franchise στο νεότερο κοινό.

To Final Fantasy 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2023, αποκλειστικά για το PS5.