iPhone 16 και iPhone 16 Plus: Όσα ακούγονται για τα επόμενα τηλέφωνα της Apple

Όσα πρέπει να γνωρίζετε
24 Δεκεμβρίου 2023 19:15
iPhone 16 και iPhone 16 Plus: Όσα ακούγονται για τα επόμενα τηλέφωνα της Apple

Οι φήμες για τα iPhone 16 έχουν ξεκινήσει από τότε που κυκλοφόρησε η iPhone 15 σειρά της Apple. Γνωστοί insiders της βιομηχανίας, αλλά και δημοσιογράφοι του χώρου, λένε ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα χαρακτηριστικά που θα έχουν τα επόμενα τηλέφωνα της Apple. Πολλοί πέφτουν εν τέλη μέσα σε αυτά που ακούνε και που λένε, ενώ άλλοι όχι.

Εμείς, συλλέξαμε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που ακούγονται για τα επόμενα -όχι Pro- τηλέφωνα της εταιρίας και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω. Σημαντικό: Επειδή βρισκόμαστε ακόμα πολύ νωρίς από την κυκλοφορία τους και επειδή μιλάμε για φήμες, καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα παρακάτω με κάθε επιφύλαξη.

To design των iPhone 16

Η Apple δοκιμάζει τρεις διαφορετικές εκδοχές για τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus. Η πρώτη από αυτές, με το κίτρινο χρώμα στα παρακάτω renders, ενσωματώνει το Action κουμπί των φετινών Pro Max μοντέλων, την ώρα που ενώνει τα κουμπιά της αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Η πιο σημαντική εμφανισιακά αλλαγή σε αυτό το μοντέλο εντοπίζεται στο camera bump, το οποίο ναι μεν είναι το γνωστό τετράγωνο με τις στρογγυλεμένες γωνίες που έχουμε συνηθίσει, αλλά οι φακοί βρίσκονται κάτω από ένα ενιαίο γυαλί σε σχήμα χαπιού, όπως στο παλιότερο iPhone X.

Action Button

Σύμφωνα με φήμες που ήρθαν αρχικά στη δημοσιότητα από το MacRumors, όλα τα iPhone 16 μοντέλα θα έρθουν με το Action Button που είδαμε αρχικά στα iPhone 15 Pro. Αυτό σημαίνει, ότι δε θα υπάρξει το κλασσικό slider για το mute στα πιο φθηνά μοντέλα, αλλά αντ’ αυτού θα αντικατασταθεί με το πλήκτρο που είδαμε στα iPhone 15 Pro που προσφέρει διάφορες λειτουργίες όπως: φακό, shortcuts και silent mode.

Capture Button

Το Capture κουμπί των iPhone 16 θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην κάμερα, με τις περισσότερες χρήσεις του να αφορούν το βίντεο. Το συγκεκριμένο κουμπί θα είναι ‘capacitive’, πράγμα που σημαίνει πως δε θα κάνει φυσικό ‘κλικ’, αλλά αντιθέτως θα είναι μια επιφάνεια αφής που θα μπορεί να ανιχνεύσει πόση πίεση ασκεί ο χρήστης. Έτσι, ένα ελαφρύ πάτημα θα μπορεί να αλλάξει το focus, ενώ ένα πιο έντονο πάτημα θα ξεκινά την καταγραφή των βίντεο. Αυτό το πλήκτρο θα έρθει και στα iPhone 16 Pro.

Πότε θα κυκλοφορήσουν;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα νέα τηλέφωνα θα αποκαλυφθούν τον Σεπτέμβριο και θα γίνουν διαθέσιμα λίγες μέρες μετά.

Φήμες λένε ότι θα έρθουν χωρίς ProMotion τεχνολογία

Η Apple θα κυκλοφορήσει μάλλον τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus χωρίς την ProMotion τεχνολογία και θα υποστηρίζουν για ακόμη μια φορά 60Hz στο ρυθμό ανανέωσης. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το ProMotion υποστηρίζει adaptive ρυθμό ανανέωσης έως τα 120Hz κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης έχει μια πιο ομαλή εμπειρία με το τηλέφωνό του.

ΦΗΜΗ: Τα απλά iPhone 16 θα έρθουν χωρίς την ProMotion τεχνολογία

iPhone 16 με περισσότερη RAM

Σύμφωνα με γνωστό αναλυτή της βιομηχανίας, η Apple πρόκειται να προσφέρει τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus με 8GB στη μνήμη RAM. Πρόκειται για μία μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus.

Με το A17 Pro και όχι με τον A18 Pro

Η Apple θα φέρει τον νέο πανίσχυρο επεξεργαστή της, A18 Pro (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) στα iPhone 16 Pro, αλλά αυτό δε θα ισχύει στα πιο απλά τηλέφωνά της. Αν η εταιρία ακολουθήσει την παράδοση των τελευταίων ετών, τότε αναμένεται να δούμε τον A17 Pro των iPhone 15 Pro στα απλά iPhone 16.

Οι ίντσες των iPhone 16 και iPhone 16 Plus

Τα βασικά μοντέλα των iPhone 16 δε θα δουν διαφορά στις ίντσες, με το απλό να φτάνει τις 6.1 και το Plus τις 6.7. Φαίνεται ότι η Apple θα κάνει αλλαγές στις ίντσες μόνο στα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max: Όλα όσα ακούγονται για τις επόμενες ναυαρχίδες της Apple

Για περισσότερα παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.

Tags: