iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max: Όλα όσα ακούγονται για τις επόμενες ναυαρχίδες της Apple

Και σίγουρα όσα χρειάζεται να ξέρετε…
15 Δεκεμβρίου 2023 12:37
iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max: Όλα όσα ακούγονται για τις επόμενες ναυαρχίδες της Apple

Οι φήμες για τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro έχουν ξεκινήσει από τότε που κυκλοφόρησε η iPhone 15 σειρά της Apple. Διάφοροι insiders της βιομηχανίας, αλλά και γνωστοί δημοσιογράφοι του χώρου, λένε ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα χαρακτηριστικά που θα έχουν τα επόμενα τηλέφωνα της Apple.

Έτσι, με όλα αυτά που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες, σε αυτό το άρθρο πρόκειται να βρείτε τα σημαντικότερα πράγματα που ακούγονται για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max. Από την τιμή, το μέγεθος των συσκευών, τις διαστάσεις της οθόνης, την κάμερα και ό,τι άλλο σημαντικό έχει ακουστεί.

iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max τιμή:

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είχαν σχεδόν την ίδια τιμή με τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, μόνο που το iPhone 15 Pro Max ξεκινούσε αυτή τη φορά από τα 256GB και 100 δολάρια (στην Αμερική) περισσότερα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί όπως λένε διάφορες πηγές και με τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max. Ναι, η Apple φαίνεται πως δε θα κάνει κάποια μείωση ή αύξηση στην τιμή αυτών των τηλεφώνων, αν και ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο μιας και απέχουμε πολλούς μήνες από την κυκλοφορία τους.

Γρηγορότερο Wi-Fi και 5G

Σύμφωνα με τους πασίγνωστους και πολύ έμπιστους αναλυτές Ming-Chi Kuo και Jeff Pu, τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα έρθουν με υποστήριξη Wi-Fi 7. Πρόκειται για μία σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το Wi-Fi 6E που είδαμε στο iPhone 15 Pro. Το Wi-Fi 7 ενισχύει σημαντικά τις ταχύτητες και μπορεί να φτάσει θεωρητικά και πάνω από τα 40 Gbps. Αυτό το καθιστά έως και τέσσερις φορές ταχύτερο από το Wi-Fi 6E και σχεδόν έξι φορές γρηγορότερο από το Wi-Fi 5.

Ο Pu αναφέρει επίσης ότι τα iPhone 16 Pro θα έχουν στο εσωτερικό τους ένα νέο μόντεμ της Qualcomm το Snapdragon X75. Αυτό το μόντεμ μπορεί να φτάσει 5G ταχύτητες έως και 7,5 Gbps χάρη στο το πρότυπο «5G Advanced».

Οι ίντσες iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max

Σύμφωνα με πολλές πηγές του γνωστού αναλυτή Ross Young, το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες από τους προκατόχους τους. Το iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτει οθόνη 6,3 ιντσών, μια σημαντική αύξηση από τις 6,1 ίντσες του iPhone 15 Pro. Το iPhone 16 Pro Max φέρεται να διαθέτει οθόνη 6,9 ιντσών, αντί για 6,7 ίντσες που είδαμε στο iPhone 15 Pro Max.

Με τον A18 Pro τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max

Η Apple πρόκειται να βελτιώσει και να κάνει ακόμα καλύτερο τον επεξεργαστή των τηλεφώνων της με τα iPhone 16 Pro. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η εταιρία ετοιμάζεται να προσφέρει αυτά τα τηλέφωνα με ένα πανίσχυρο τσιπ, τον A18 Pro.

Σημαντικό βήμα στις κάμερες

Η Apple σκοπεύει να αξιοποιήσει πολύ καλύτερους φακούς για την telephoto κάμερα του iPhone 16 Pro. Ειδικότερα, Η εταιρία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πιο προηγμένους χυτευμένους γυάλινους φακούς, οι οποίοι ενδέχεται να οδηγήσουν σε πιο διακριτικό και ελαφρύτερο σχεδιασμό, αφού το μήκος τους θα είναι μικρότερο, προσφέροντας συγχρόνως και βελτιωμένο οπτικό ζουμ. Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει τον 5x tetraprism φακό που είδαμε στο iPhone 15 Pro Max, ενώ το iPhone 16 Pro Max ίσως έρθει με ακόμη μεγαλύτερο σένσορα. Φήμες έλεγαν μέσα στο καλοκαίρι ότι το μεγαλύτερο μοντέλο, δηλαδή το Max, θα έρθει με…”periscope ultra-long telephoto camera.”

Το iPhone 16 θα κάνει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση στο σύστημα καμερών

Κουμπί για λήψεις στα iPhone 16 Pro

Οι φήμες συνεχίζονται και ακούγεται ότι εκτός από τον ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό, η Apple πρόκειται να προσθέσει στη δεξιά πλευρά των iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max και ένα κουμπί-πλήκτρο για να τραβάτε πιο γρήγορα και πιο εύκολα φωτογραφίες. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα “Capture Button” που είχαμε δει και παλιά σε κάποια τηλέφωνα.

LTPO πάνελ και φυσικά ProMotion τεχνολογία

Οι φήμες λένε επίσης ότι μιλάμε για ένα LTPO πάνελ με τα δύο τηλέφωνα να υποστηρίζουν κανονικά την ProMotion τεχνολογία που θα φτάνει τα 120Hz στο ρυθμό ανανέωσης. Η Apple δεν πρόκειται να αποχωριστεί το Dynamic Island και θα πρέπει να το περιμένετε ξανά σε όλα τα μοντέλα της που αναμένεται να αποκαλυφθούν τον Σεπτέμβριο του 2024.

iPhone 16 Pro και…AI!

Μια από τις προβλέψεις που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα είναι πως τα επόμενα flagship iPhone θα είναι τα πρώτα με προηγμένα ΑΙ χαρακτηριστικά και δυνατότητες, καθώς η Apple πρόσφατα προχώρησε σε ανακατατάξεις στο τμήμα της Siri, ενσωματώνοντας ομάδες για AIGC (Artificial Intelligence Generated Content) και LLM (Large Language Models). Επίσης, άλλο ένα στοιχείο είναι πως θα δώσει έμφαση στο να ενεργοποιούνται τα ΑΙ χαρακτηριστικά του μέσω φωνητικών εντολών, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Apple έχει αφιερώσει πολλούς πόρους στην βελτιστοποίηση των specs της Siri.

iPhone 16 Pro: Πληροφορίες πως θα είναι το πρώτο “AI iPhone“ της Apple

Πηγή: 9to5mac

Tags: