Δε βγάζει άκρη το Spotify με την Apple - “Συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους της EE”

Το Spotify θέλει να βάλει πληροφορίες τιμολόγησης απευθείας μέσα στην εφαρμογή
25 Απριλίου 2024 09:25
Δε βγάζει άκρη το Spotify με την Apple - “Συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους της EE”

Το Spotify μόλις ανέβασε μία νέα επιστολή στο X και αναφέρει για ακόμη μια φορά ότι η Apple συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Spotify υπέβαλε μια νέα ενημερωμένη έκδοση της πλατφόρμας του στο iOS, η οποία θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες στους χρήστες της Ευρώπης, όπως πληροφορίες τιμολόγησης εντός του app.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής δε θα περιέχει ένα απευθείας link για τις συνδρομές του Spotify στο site του, κάτι που θα του επέτρεπε να παρακάμψει το μερίδιο του 30% που κρατάει η Apple από αυτές. Αντί αυτού, οι Ευρωπαίοι χρήστες θα καλούνται να επισκεφθούν χειροκίνητα το website του Spotify μέσω web browser για να καταφέρουν να αγοράσουν φθηνότερες συνδρομές.

Η Apple συνεχίζει να παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε ακόμα να παρέχουμε στους καταναλωτές της ΕΕ τις πληροφορίες που χρειάζονται και τις επιλογές που τους αξίζουν στην εφαρμογή μας.

Πρόσφατα, το Spotify υπέβαλε μία ακόμη ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής που περιείχε direct links, αλλά η Apple δεν ενέκρινε την ενημέρωση και «ούτε αναγνώρισε ούτε απάντησε» στην υποβολή, σύμφωνα με το Spotify.

Tags: