Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Michael McGrath, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει τη Sony ή άλλες εταιρείες της βιομηχανίας να σταματήσουν την κυκλοφορία παιχνιδιών σε φυσική μορφή.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο McGrath ανέφερε ότι οι εταιρείες είναι ελεύθερες να επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο διαθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί κανόνες προστασίας των καταναλωτών.
Οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις που εκφράζονται αφορούν κυρίως τη μελλοντική πρόσβαση σε ψηφιακά παιχνίδια, ιδιαίτερα όταν διακόπτεται η λειτουργία των servers. Παράλληλα, οι ψηφιακές αγορές δεν προσφέρουν τη δυνατότητα μεταπώλησης, δανεισμού ή ανταλλαγής που υπάρχει στις φυσικές εκδόσεις.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κομισιόν εξετάζει τη δημιουργία κώδικα συμπεριφοράς, ο οποίος θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι publishers θα διαχειρίζονται παιχνίδια και υπηρεσίες που φτάνουν στο τέλος της λειτουργίας τους.
Must Read
Αναλυτής προειδοποιεί ότι η Sony δεν θα αλλάξει γνώμη για τους δίσκους
UH RADAR | Θα έχουν τελικά disc drive τα PS6 και next-gen Xbox;
Επίσημες δηλώσεις Sony για το PlayStation 6: «Θα ξεφύγει από το σαλόνι»