Η Apple αφαίρεσε εκτάκτως AI εφαρμογές από τα iPhone

Μπορούσαν να δημιουργήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο
26 Απριλίου 2024 21:50
Η Apple αφαίρεσε εκτάκτως AI εφαρμογές από τα iPhone

Η Apple αναγκάστηκε να αφαιρέσει εκτάκτως από το App Store των iPhone τρεις AI εφαρμογές που διαφήμιζαν στα social media την ικανότητά τους να παράγουν ακατάλληλες εικόνες χωρίς συναίνεση! Το ζήτημα έθιξε με ένα αναλυτικό ρεπορτάζ το μέσο 404 Media, το οποίο ήρθε σε επαφή με τον αμερικανικό κολοσσό μόλις ανακάλυψε τις εν λόγω εφαρμογές.

Το όλο θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις τη Δευτέρα, όταν το μέσο ανάρτησε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ στο οποίο παρουσίαζε πώς μερικές εταιρίες χρησιμοποιούσαν διαφημίσεις στο Instagram για να προωθήσουν εφαρμογές που μπορούσαν να «γδύσουν δωρεάν» κάποιον. Ορισμένες από αυτές τις διαφημίσεις του Instagram οδηγούσαν τους χρήστες απευθείας στο Apple Store της Apple για μια εφαρμογή που περιγραφόταν εκεί ως «art generator».

Η Apple δεν είχε απαντήσει αμέσως στην 404 Media, παρόλο που αυτές οι εφαρμογές παραβίαζαν ξεκάθαρα τους κανόνες του ψηφιακού της καταστήματος. Ωστόσο, όταν το μέσο έδωσε στη συνέχεια στην Apple τα links των εν λόγω εφαρμογών, η εταιρία έσπευσε αμέσως να τις κατεβάσει.

Το ρεπορτάζ της 404 Media επισημαίνει:

Η Apple αφαίρεσε μια σειρά από εφαρμογές δημιουργίας εικόνων τεχνητής νοημοσύνης από το App Store, αφού η 404 Media διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές αυτές διαφήμιζαν τη δυνατότητα δημιουργίας μη συναινετικών εικόνων γυμνού. Αυτό είναι σημάδι ότι οι διαχειριστές των καταστημάτων εφαρμογών αρχίζουν να αναλαμβάνουν περισσότερα μέτρα κατά αυτού του είδους των εφαρμογών.

Συνολικά, η Apple αφαίρεσε τρεις εφαρμογές από το App Store, αλλά μόνο αφού παραχωρήσαμε στην εταιρία συνδέσμους προς τις συγκεκριμένες εφαρμογές και τις σχετικές διαφημίσεις τους, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να βρει η ίδια τις εφαρμογές που παραβίαζαν την πολιτική της.

Όπως φαίνεται λοιπόν, υπάρχει κάποιο παραθυράκι στους ελέγχους της Apple και δεν αποκλείεται να δούμε περισσότερες τέτοιες κακόβουλες εφαρμογές να κυκλοφορούν στο App Store μελλοντικά.