Μάθαμε μια AI λειτουργία που θα έρθει στα iPhone με το iOS 18

Οι διαρροές συνεχίζονται
04 Μαΐου 2024 14:10
Μάθαμε μια AI λειτουργία που θα έρθει στα iPhone με το iOS 18

Εδώ και μήνες ακούγεται έντονα ότι η Apple σκοπεύει να μεταμορφώσει την εμπειρία των κατόχων iPhone με το iOS 18, το οποίο θα φέρει πολλές αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά, πολλά από τα οποία θα βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη. Τώρα, καθώς το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της πλησιάζει, στο οποίο αναμένεται να αποκαλύψει και επίσημα τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των smartphones της, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά της έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, το μέσο AppleInsider αποκάλυψε με νέο ρεπορτάζ του μια από τις AI λειτουργίες που θα προσθέσει το iOS 18. Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση θα εμπλουτίσει τις δυνατότητες της Siri, η οποία θα μπορεί πλέον να αναλύει και να δίνει στους χρήστες συνόψεις των γραπτών μηνυμάτων που λαμβάνουν, στην εφαρμογή Messages του iPhone τους.

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του ίδιου μέσου, και το Safari στο iOS 18 θα αποκτήσει μια παρόμοια δυνατότητα, το “Intelligent Search”, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να συνοψίζουν ιστοσελίδες. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά θα κάνουν χρήση του ολοκαίνουργιου μεγάλου γλωσσικού μοντέλου ‘Ajax’ που ανέπτυξε η ίδια η Apple. Το LLM αυτό θα τρέπει τοπικά στον επεξεργαστή των iPhone, για τα απλά ερωτήματα. Για πιο σύνθετες ερωτήσεις, τα AI χαρακτηριστικά της Apple ενδέχεται να χρειάζονται σύνδεση στο διαδίκτυο και ενδεχομένως η Apple να συνεργαστεί με την Google ή την OpenAI ακριβώς για τα αιτήματα αυτά.

Τέλος, τα AI χαρακτηριστικά της Apple αναμένεται να δώσουν πολύ μεγάλη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το AppleInsider αναφέρει για παράδειγμα ότι η Apple θα εμφανίζει προειδοποιήσεις απορρήτου πριν το Ajax χρησιμοποιήσει πληροφορίες από το Safari ή από τα μηνύματα του χρήστη.

Το τι ακριβώς θα ισχύει όμως αναμένεται να το μάθουμε στις 10 Ιουνίου στο εναρκτήριο συνέδριο της Worldwide Developers Conference 2024, ενώ δεν αποκλείεται η Apple να κάνει και κάποια ανακοίνωση στο iPad event που έχει δρομολογήσει για τις 7 Μαΐου.