Η Apple θα κρύψει όλους τους αισθητήρες κάτω από την οθόνη του iPhone και μάθαμε το «πότε»

Γνωστός αναλυτής παίρνει θέση
05 Μαΐου 2024 21:11
Η Apple θα κρύψει όλους τους αισθητήρες κάτω από την οθόνη του iPhone και μάθαμε το «πότε»

Το Face ID αποτελεί ένα βασικό στοιχείο των iPhone από τη στιγμή που η Apple άλλαξε ριζικά την εμφάνιση των συσκευών με το X μοντέλο. Από τότε βέβαια ο αμερικανικός κολοσσός καταβάλει προσπάθειες να μικρύνει το μέγεθος των σχετικών αισθητήρων, οι οποίοι φιλοξενούνται πλέον στο Dynamic Island, το οποίο καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο σε σχέση με το notch των προηγούμενων μοντέλων.

Ο απώτερος στόχος της εταιρίας είναι να κρύψει εντελώς όλους τους αισθητήρες που χρειάζονται για τη λειτουργία του Face ID κάτω από την οθόνη. Ήδη έχουμε αμέτρητα Android smartphones που κρύβουν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, ενώ μερικοί κατασκευαστές έχουν επιχειρήσει να κρύψουν και την selfie κάμερα, με την ποιότητα των υλοποίησαν να ποικίλει ωστόσο. Πότε όμως μπορούμε να περιμένουμε αυτό το μεγάλο βήμα από τα iPhone;

Ο εξαιρετικά γνωστός και αξιόπιστος αναλυτής Ross Young, ο οποίος είναι ο CEO της Display Supply Chain Consultants (DSCC) ανέφερε τώρα ότι τα σχέδια της Apple άλλαξαν. Έτσι, ο αναλυτής πιστεύει ότι τα πρώτα iPhone που θα κρύβουν τους αισθητήρες του Face ID κάτω από την οθόνη θα είναι τα μοντέλα του 2026, δηλαδή τα iPhone 18. Η τεχνολογία, που έλαβε καθυστέρηση εσωτερικά, αναμένεται να είναι αρχικά αποκλειστική στα iPhone 18 Pro και iPhone 18 Pro Max.

Για την ιστορία, ο Ross είχε αναφέρει παλιότερα πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2025, με τα iPhone 17. Τελικά, όμως, φαίνεται πως οι μηχανικοί της Apple χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τελειοποιήσουν την υλοποίηση.

Tags: