Οι πωλήσεις των iPhone στην Κίνα μειώθηκαν και γι’ αυτό “φταίει” η Huawei

Είδε μεγάλη πτώση στις πωλήσεις η Apple
24 Απριλίου 2024 09:30
Οι πωλήσεις των iPhone στην Κίνα μειώθηκαν και γι’ αυτό “φταίει” η Huawei

Φαίνεται ότι η Apple θα πρέπει να λάβει κάπως πιο δραστικά μέτρα στην Κίνα, αφού μάθαμε ότι οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν σημαντικά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Όπως όλα δείχνουν, οι καταναλωτές στην Κίνα αποφάσισαν να στραφούν σε premium smartphones άλλων εταιριών.

Την έρευνα φέρνει στα φώτα της δημοσιότητας το Counterpoint (πηγή MacRumors), όπου μαθαίνουμε ότι από τις αρχές του 2024, έως και τις 31 Μαρτίου, η smartphone αγορά της Κίνας σημείωσε ανάπτυξη κατά 1,5%, σημειώνοντας το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης.

Όπως βλέπουμε από την αναφορά, η άνοδος των πωλήσεων αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις ισχυρές πωλήσεις που είχαν οι τοπικοί κατασκευαστές στην Κίνα, όπως είναι η Huawei, η οποία είδε μία τεράστια αύξηση 69.7% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2023. Η ανάπτυξη της αγοράς τροφοδοτήθηκε από την κυκλοφορία των Mate 60 της Huawei.

Ωστόσο, η Apple είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται στην Κίνα κατά 19.1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Μάλιστα, πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Huawei αποτελεί -και πάλι- μία άμεση πρόκληση για την Apple στην Κίνα, καθώς και οι δύο εταιρίες κυκλοφορούν premium smartphones.

Η Counterpoint αναμένει ότι τα iPhone 16 με νέες χρωματικές επιλογές και με τα νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (όπως φημολογείται) θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των πωλήσεων της Apple στην κινεζική αγορά.