Ahsoka: Πόσο κόστισε η νέα σειρά-υπερπαραγωγή του Star Wars στο Disney Plus;

Έβαλε βαθιά ή όχι το χέρι στην τσέπη η Lucasfilm;
08 Οκτωβρίου 2023 12:59
Ahsoka: Πόσο κόστισε η νέα σειρά-υπερπαραγωγή του Star Wars στο Disney Plus;

Το τέλος της σειράς Ahsoka άφησε θετικές γενικά εντυπώσεις στους Star Wars fans και ενώ είχε απαντήσεις και εξελίξεις για τους βασικούς πρωταγωνιστές, βάζοντας κατά κάποιον τρόπο μια "τελεία", άφησε τόσα ανοιχτά ερωτήματα και ένα ακόμη cliffhanger, όπως ο "πρόγονός" του, Star Wars Rebels

Ήταν αναμφίβολα και μια υπερπαραγωγή του Star Wars όχι μόνο για τα τηλεοπτικά δεδομένα του Disney Plus αλλά και σε σημεία άγγιξε κινηματογραφικά επίπεδα, όπως αναφέραμε στις εντυπώσεις μας για αυτή τη σεζόν

Πόσο όμως κόστισε η παραγωγής της Ahsoka; Επισήμως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή σχετικό ρεπορτάζ από τα γνωστά μέσα που να ρίχνεις φως στην υπόθεση του budget του. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν μερικές ασφαλείς εικασίες με βάση κάποια δεδομένα που υπάρχουν από τις προηγούμενες Star Wars σειρές. 

Οι σειρές που προηγήθηκαν δηλαδή τα The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Obi-Wan Kenobi και Andor δεν ήταν διόλου φτηνές παραγωγές καθώς όλες κυμαίνονται γύρω ή και πολύ πάνω από τα $100 εκατομμύρια για κάθε σεζόν τους.

Το ακριβότερο όλων είναι η πρώτη σεζόν του Andor που λέγεται ότι άγγιξε το budget των $250 εκατομμυρίων για τα 12 επεισόδιά του. 

Το Obi-Wan Kenobi είχε συνολικό κόστος $90 εκατ. για τα 6 επεισόδιά του. Το The Mandalorian έχει κόστος γύρω στα $15 εκατομμύρια ανά επεισόδιο άρα συνολικά κάθε σεζόν κοστίζει περίπου $120 εκατομμύρια και συνολικά οι τρεις μαζί φτάνουν τα $360 εκατομμύρια. Επίσης τo Skeleton Crew με τον Jude Law επίσης έγινε γνωστό από το THR ότι κόστισε συνολικά $136 εκατομμύρια. 

Εικάζεται δηλαδή ότι και της Ahsoka, αν κρίνουμε από την ποιότητά της, πως το budget κατά πάσα πιθανότητα το όριο των $100-120 εκατομμυρίων για τα 8 επεισόδια που αποτελείται. 

 

 

 

Ακούγεται ότι η Lucasfilm και Disney σκέφτονται να δώσουν συνέχεια στη σειρά Ahsoka με μια 2η σεζόν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λαμβάνοντας υπόψη τα αρκετά θετικά σχόλια που έλαβε. 

Στη σειρά που υπογράφει ο Filoni παίζουν οι: Rosario Dawson ως Ahsoka Tano, Eman Esfandi ως Ezra Bridger, ο Lars Mikkelsen ως Grand Admiral Thrawn, η Natasha Liu Bordizzo ως Sabine Wren και η Mary Elizabeth Winstead ως Hera Syndulla. Ο David Tennant δανείζει τη φωνή του στον Huyang, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Ray Stevenson ως Baylan Skoll, Ivanna Sakhno ως Shin Hati και ο Hayden Christensen ως Anakin Skywalker.