Αυτές είναι οι 10 πιο “κατεβασμένες“ σειρές του 2023

Μπορείτε να μαντέψετε την κορυφή;
28 Δεκεμβρίου 2023 01:51
Αυτές είναι οι 10 πιο “κατεβασμένες“ σειρές του 2023

Από τις καθιερωμένες Top 10 λίστες στο τέλος του χρόνου δεν γίνεται να λείπουν και οι σειρές που "κατέβηκαν" περισσότερο μέσα στο 2023

Το TorrentFreak.com δημοσιεύει κάθε χρόνο μέσα από δικά του δεδομένα που αντλεί από τον client του BitTorrent, τις τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που ο κόσμος "πειράτευσε", δηλαδή απέκτησε δια της πλαγίας οδού, για να τα λέμε πιο απλά και λαϊκά τα πράγματα, στο διάστημα αυτό. Τα προηγούμενα χρόνια το Game of Thrones κατακτούσε σερί την κορυφή της λίστας αυτής, μέχρι που τελείωσε. Έπειτα τη σκυτάλη πήραν οι σειρές του Disney+ όπως το WandaVision και το The Mandalorian, σε μια εποχή που η υπηρεσία δεν είχε διατεθεί ευρέως στον υπόλοιπο κόσμο. 

Πέρυσι όμως το HBO είχε ξανά την τιμητική του στις πιο "κατεβασμένες" σειρές, με το House of the Dragon, την prequel σειρά του Game of Thrones να κατακτάει την κορυφή. Για φέτος όμως τι γίνεται με την κατάταξη; 

Φυσικά θα δείτε τις διασημότερες σειρές να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις και η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι από γνωστά franchises και IPs  όπως αυτά της Marvel, του Star Wars, ενώ το HBO επέστρεψε στις... νίκες στην συγκεκριμένη κατηγορία. Φέτος είχαμε και την είσοδο σειρών του Amazon Prime Video αλλά και του Apple TV+ που μπαίνει δυναμικά στο χορό με παραγωγές περιζήτητες και ποιοτικές. 

Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη είναι πως στη λίστα δεν υπάρχει ούτε μία σειρά του Netflix. Ένα γρήγορο συμπέρασμα που βγάζει κανείς από αυτό το στατιστικό είναι πως οι συνδρομητές του Netflix -παρά τη γκρίνια και τις συνεχόμενα αυξανόμενες τιμές- δεν έχουν την τάση να ξεγράφονται από την υπηρεσία. Επίσης, αποτελεί την πιο διαδεδομένη και εδραιωμένη streaming υπηρεσία του κόσμου, με πάνω από 247 εκατομμύρια συνδρομητές. 

Χωρίς να χρονοτριβούμε περαιτέρω, πάμε στο Top 10 των πιο "κατεβασμένων" σειρών του 2023, από την 10η στην πρώτη θέση. 


10. Ted Lasso (Apple TV+)

9. Gen V (Amazon Prime Video)

8. Tulsa King (Paramount+)

7. Monarch Legacy of Monsters (Apple TV+)

6. Silo (Apple TV+)

5. Secret Invasion (Disney+)

4. Ahsoka (Disney+)

3. Loki (Disney+)

2. The Mandalorian (Disney+)

1. The Last of Us (HBO)