Ahsoka: Ποιος είναι ο μυστηριώδης Marrok και τι λένε οι θεωρίες για επιστροφή Starkiller

Ο μασκοφόρος Inquisitor έχει γίνει θέμα συζήτησης στο σύμπαν του Star Wars
05 Σεπτεμβρίου 2023 16:57
Ahsoka: Ποιος είναι ο μυστηριώδης Marrok και τι λένε οι θεωρίες για επιστροφή Starkiller

Οι fans του Star Wars που παρακολουθούν τις τελευταίες εβδομάδες τα επεισόδια του Ahsoka μεταφέρουν γενικά θετικές εντυπώσεις, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει θεωρίες για έναν από τους πιο μυστηριώδεις νέους χαρακτήρες που εισάγει η σειρά του Dave Filoni. 

Ο λόγος για τον Inquisitor ονόματι Marrok, ο οποίος μαζί με τον Baylan Skol και την Shin Hati εκτελούν τα θελήματα της Morgan Elsbeth με σκοπό να σταματήσουν την Ahsoka και την Sabine, αλλά και να βρουν τον Grand Admiral Thrawn. Ωστόσο ο χαρακτήρας φέρει αρκετές ομοιότητες με έναν λατρεμένο αλλά πλέον μη-canon χαρακτήρα του Star Wars. Ναι, καλά μαντέψατε αναφερόμαστε στον Starkiller aka Galen Marrek από τα βιντεοπαιχνίδια Star Wars: The Force Unleashed

Φωτιά στην πιο δημοφιλής θεωρία -και αυτή που δείχνει να στέκει περισσότερο από τον "Dark Side" Ezra Bridger- έβαλε το όνομα του Sam Witwer στα credits της σειράς "Ahsoka". Εκεί ο διάσημος ηθοποιός και voice actor του σύμπαντος του Star Wars βρίσκεται στα credits ως "Additional Voices" (σ.σ. επιπλέον φωνές). Να σημειώσουμε ότι στο 3ο επεισόδιο ακούσαμε τη φωνή του Marrok με την κλασική παραμόρφωση ενός Sith/Inquisitor κράνους. 

Οι Star Wars fans όμως ακούν μια γνώριμη φωνή και κάποιοι έδεσαν στιγμιότυπα του Marrok από το "Ahsoka" και του Starkiller από το storyline του παιχνιδιού που διαλέγει την σκοτεινή πλευρά. Δείτε το βίντεο παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: 

Πριν μερικά 24ωρα ο Witwer εμφανίστηκε σε ένα livestream όπου επιβεβαίωσε αν και φειδωλά τη συμμετοχή του στην σειρά "Ahsoka". Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας του SAG-AFTRA δεν επιτρέπεται από κανέναν ηθοποιό οπουδήποτε να προμοτάρει κάποιο project του για αυτό και δεν μπόρεσε να πει κάτι παραπάνω. "Δεν ξέρω τι παίζει με τους κανόνες. Ειλικρινά πάνω που θα έλεγα ότι δε δούλεψα στο Ahsoka, αλλά δούλεψα. Οπότε ναι, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, αλλά είμαι περήφανος για τον Dave (Filoni)", είπε χαρακτηριστικά. 

Για όσους δε γνωρίζουν ο Witwer έκανε το motion capture και το voice acting στον πρωταγωνιστή των δύο The Force Unleashed παιχνιδιών, ενώ στο ευρύτερο σύμπαν του Star Wars έχει χαρίσει τη φωνή του στην animated βερσιόν του Darth Maul, του Palpatine και μερικών ακόμη χαρακτήρων. 

Υπάρχουν βέβαια και πιο νηφάλιες απόψεις που υποστηρίζουν ότι ο Marrok είναι ένας ολοκαίνουργιος χαρακτήρας για το "Mandoverse". Μένει να δούμε εάν η ταυτότητά του θα αποκαλυφθεί μέχρι το φινάλε του Ahsoka.

Τις εντυπώσεις μας από την διπλή πρεμιέρα του Ahsoka, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ

Τα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς Ahsoka είναι διαθέσιμα στο Disney+ και κάθε νέο επεισόδιο θα κυκλοφορεί τις Τετάρτες στην υπηρεσία.