The Last of Us: Γιατί άλλαξε η τελευταία σκηνή του 8ου επεισοδίου σε σχέση με το παιχνίδι

Οι δημιουργοί της σειράς, Craig Mazin και Neil Druckmann εξηγούν την απόφασή τους
07 Μαρτίου 2023 18:58
The Last of Us: Γιατί άλλαξε η τελευταία σκηνή του 8ου επεισοδίου σε σχέση με το παιχνίδι

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ


Το 8ο επεισόδιο του The Last of Us επιφύλασσε μια αλλαγή σε σχέση με το πως εξελίχθηκαν τα αντίστοιχα γεγονότα στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Naughty Dog. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η σειρά του HBO χαράσσει το δικό της διαφορετικό μονοπάτι για να διηγηθεί μια γνωστή ιστορία, αλλά ήταν μια ακόμη μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με το αυθεντικό υλικό. 

Η εν λόγω αλλαγή αφορά την κλιμάκωση του επεισοδίου "When We Are in Need", όπου η Ellie (Bella Ramsey) έρχεται αντιμέτωπη με μια ομάδα κανίβαλων με αρχηγό τον David (Scott Shepard). 

Στο φινάλε η Ellie έρχεται αντιμέτωπη με τον David στην φλεγόμενη τραπεζαρία της κοινότητας, εκεί όπου καταλήγει να τον σκοτώνει με αρκαία βίαιο τρόπο με έναν μπαλτά. Στο παιχνίδι η Ellie συναντιέται με τον Joel εν μέσω της φλεγόμενης τραπεζαρίας, ενώ στη σειρά είδαμε πως η Ellie δραπετεύει έξω στο χιόνι σε κατάσταση σοκ, εκεί όπου την βρίσκει ο Joel (Pedro Pascal) και την αγκαλιάζει για να τη συνεφέρει. 

Tην απάντηση γύρω από το σκεπτικό της αλλαγής αυτής έδωσαν οι Neil Druckmann και Craig Mazin, συνδημιουργοί και showrunners της σειράς, στο ειδικά αφιερωμένο podcast του 8ου επεισοδίου. Αυτά ήταν χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσαν: 

-Druckmann: Νομίζω ότι οι συζητήσεις μας είχαν ως εξής: δεν θέλαμε να συμβεί με τη φωτιά τριγύρω. Όπως, υπάρχει ο κίνδυνος της φωτιάς. Αυτό απλά φαινόταν λίγο διαφορετικό ζωντανά σε live-action από ό,τι στο παιχνίδι.

-Mazin: Ναι, υπήρχε το ερώτημα "Πώς θα μπει μέσα ο Joel αν τα κλειδιά είναι πάνω στον David;". Ήταν λίγο θέμα λογικής, και στη συνέχεια ήταν λίγο το να θέλουμε η Ellie μας να το έχει τελειώσει σε σημείο που να μπορεί κυριολεκτικά να φύγει μόνη της.

Δείτε και ένα βίντεο με μερικές συγκριτικές σκηνές από το παιχνίδι και το 8ο επεισόδιο: 

Το 9ο και τελευταίο επεισόδιο με τίτλο "Look for the Light" θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδος (Κυριακή 12 Μαρτίου για τις ΗΠΑ). 

Όσο για το φινάλε της 1ης σεζόν η τηλεοπτική Ellie, Bella Ramsey, έκανε tease πως θα "διχάσει" το κοινό σε μεγάλο βαθμό

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Pedro Pascal έδωσε και μια ιδέα για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τον 2ο κύκλο. 

Λίγα λόγια για τη σειρά The Last of Us:

Στη σειρά του The Last of Us πρωταγωνιστούν οι Pedro Pascal (Mandalorian), Bella Ramsey (Game of Thrones), Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate), Nico Parker (Dumbo), Nick Offerman (Parks & Rec), Storm Reid (Euphoria), Merle Dandridge (Greenleaf, The Last of Us game), Jeffrey Pierce (The Foreigner), Troy Baker (The Last of Us game), Ashley Johnson (Blindspot, The Last of Us game), Lamar Johnson (Your Honor), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Keivonn Woodard, Graham Greene (American Gods) και Elaine Miles (Smoke Signals).

Η σειρά, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι του PlayStation, διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού. Ο Joel, ένας σκληροτράχηλος επιζών, προσλαμβάνεται για να μετακινήσει λαθραία την Ellie, ένα 14χρονο κορίτσι, μακριά από την ζώνη καραντίνας. Αυτό που ξεκινά ως μια μικροδουλειά σύντομα μετατρέπεται σε ένα βάρβαρο ταξίδι, καθώς και οι δύο πρέπει να διασχίσουν τις ΗΠΑ και να εξαρτηθούν ο ένας από τον άλλον για την επιβίωσή τους.

Οι σκηνοθέτες των επεισοδίων για την 1η σεζόν είναι οι Neil Druckmann (δημιουργός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του videogame), Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Peter Hoar (Marvel's Daredevil, The Umbrella Academy, Cloak & dagger, Altered Carbon), Jeremy Webb, Liza Johnson και ο showrunner Craig Mazin (Chernobyl).

Ήδη έχει ανακοινωθεί η συνέχεια του The Last of Us για τη 2η σεζόν, η οποία θα καλύψει μέρος των γεγονότων του The Last of Us Part II.