Αυτό το νέο δωρεάν Unreal Engine 5 benchmark γονατίζει και τα πιο τούμπανα PCs

Έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε τον υπολογιστή σας
18 Μαΐου 2022 17:38
Αυτό το νέο δωρεάν Unreal Engine 5 benchmark γονατίζει και τα πιο τούμπανα PCs

Όπως σας ενημερώσαμε, στις αρχές του Απριλίου η Epic Games κυκλοφόρησε την άκρως εντυπωσιακή Unreal Engine 5, η οποία έφερε στο προσκήνιο προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως το Lumen σύστημα φωτισμού και η Ninite τεχνολογία για θεωρητικά άπειρης λεπτομέρειας 3D μοντέλα.

Για την ώρα, πέρα από το The Matrix Awakens tech demo και μερικά άλλα πειράματα της κοινότητας δεν έχουμε δει ακόμη πολλές υλοποιήσεις της μηχανής. Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα χάρη στο EzBench, ένα δωρεάν benchmark γραφικών, το οποίο χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5, με στόχο να γονατίσει ακόμη και τους πιο ισχυρούς υπολογιστές.

Περνώντας σε λεπτομέρειες και όπως αναφέρουν οι developers, καλό θα ήταν να μην απογοητευτείτε με την απόδοση του συστήματός σας, αφού το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να αντιπροσωπεύει τη χειρότερη δυνατή περίπτωση. Το benchmark χρησιμοποιεί textures 8Κ ανάλυσης και ray-tracing, για να ζορίσει κάθε σύστημα. Επομένως, αν το PC σας δε μπορεί να ανταπεξέλθει, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως μελλοντικά δε θα μπορείτε να παίξετε κανένα Unreal Engine 5 παιχνίδι.

Σύμφωνα με τις δοκιμές του ComputerBase, μια GeForce RTX 2080 Ti καταφέρνει να σκοράρει 22,200 πόντους, την ώρα που η Radeon RX 6700XT αγγίζει τους 13,800. Από την άλλη, η πολύ πιο ισχυρή RTX 3090 έχει σκορ 39,000 πόντους, σύμφωνα πάντα με τις δοκιμές του μέσου.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να δείτε αν ο υπολογιστής μπορεί να ανταπεξέλθει, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το EzBench εντελώς δωρεάν μέσα από το Steam. Να σημειωθεί πως το benchmark υποστηρίζει και παλιότερες κάρτες γραφικών, όπως για παράδειγμα η GTX 1080, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση τα raytracing χαρακτηριστικά θα είναι απενεργοποιημένα.