Το Lords of the Fallen θα τρέχει σε upscaled 1080p και 60FPS στα PS5 και Xbox Series X

Όσον αφορά το Performance Mode του
13 Αυγούστου 2023 20:21
Το Lords of the Fallen θα τρέχει σε upscaled 1080p και 60FPS στα PS5 και Xbox Series X

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την άφιξη του Lords of the Fallen, το οποίο είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, μιας και πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεγάλης κλίμακας παιχνίδια που αξιοποιούν την Unreal Engine 5, μετά το πρόσφατο Remnant 2 και μερικά ελάχιστα ακόμη παραδείγματα.

Η προηγμένη μηχανή γραφικών της Epic Games διαθέτει μερικές άκρως εντυπωσιακές next-gen τεχνολογίες και είχε τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα πριν την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X. Ειδικότερα, η πιο επαναστατική πτυχή της είναι το Nanite, ένα σύστημα για Virtualized Geometry που εξαλείφει τα LODs, πράγμα που σημαίνει απολύτως μηδενικό pop-up αντικειμένων και textures όσο ο χαρακτήρας κινείται σε περιβάλλοντα με θεωρητικά άπειρη λεπτομέρεια.

Πώς τρέχει λοιπόν το Lords of the Fallen, ένα από τα πρώτα Unreal Engine 5 παιχνίδια της γενιάς; Την απάντηση έδωσε ο Executive Producer του τίτλου, Saul Gascon, ο οποίος μίλησε για διάφορα θέματα στο μέσο wccftech.com. Οι κάτοχοι των next-gen κονσολών, θα πρέπει να συμβιβαστούν με upscaled 1080p ανάλυση αν θέλουν υψηλή απόδοση στα 60FPS, ειδάλλως υπάρχει η επιλογή του 1440p, αλλά για 30FPS gameplay.

Μιλώντας σχετικά, ο Saul Galscon της CI Games τόνισε:

Και στις δύο κονσόλες προσφέρουμε performance και quality modes. Το performance mode λειτουργεί με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ανάλυση 1080p upscaled, κάτι που είναι στάνταρ στη βιομηχανία. Το quality mode είναι 2K (1440P) upscaled, με 30 FPS. Ωστόσο, ακόμα και αν παίζετε στα 60, το Lords of the Fallen θα δείχνει πολύ όμορφο.

Μερικές ακόμη πληροφορίες για το Lords of the Fallen:

Πρόκειται για το reboot της souls-like σειράς που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2014 από την Deck13 που μετά επιμελήθηκε και τα δύο παιχνίδια της σειράς The Surge. Ο τίτλος αυτή τη φορά βρίσκεται στα χέρια της ομάδα ανάπτυξης Hexworks, η οποία κάνει χρήση της Unreal Engine 5 για τον τεχνικό τομέα. Η εμπειρία υπόσχεται μεγάλη ποικιλία από περιβάλλοντα, όπλα και εχθρούς, από δράκους και ιππότες μέχρι αρκετά πιο εκφοβιστικά πλάσματα.

Η δράση του Lords of The Fallen θα λαμβάνει χώρα σε δύο εκτεταμένους, παράλληλους κόσμους: στο βασίλειο των ζωντανών και στο εφιαλτικό βασίλειο των νεκρών. Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τον δικό τους χαρακτήρα, επιλέγοντας από εννέα διαφορετικά classes, όπως Knight, Rogue, και Fire Apprentice. Όσον αφορά το σύστημα μάχης, η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται πως θα έχει πολύ βάθος, απαιτώντας συγχρόνως και τακτική, με πάνω από 100 μοναδικά όπλα και μαγείες να υπάρχουν στη διάθεση των παικτών. Μάλιστα, ιδιαίτερο ρόλο θα παίζει στο παιχνίδι το φανάρι που θα κρατάει ο παίκτης, αφού μέσα από αυτό θα μπορεί να ταξιδεύει μεταξύ των δύο κόσμων.

Το Lords of The Fallen αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου για Xbox Series X|S, PlayStation 5 και ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω Steam.