Η Unreal Engine 5 είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν για όλους

Και μπορείτε να την κατεβάσετε από σήμερα
05 Απριλίου 2022 19:19
Η Unreal Engine 5 είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν για όλους

Μετά το άκρως εντυπωσιακό demo της στο PS5, το ντεμπούτο του The Matrix Awakens που έριξε σαγόνια με τα φωτορεαλιστικά γραφικά του και την διεξοδική δοκιμή της στο Fortinte, η Unreal Engine 5 είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν για όλους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου State of Unreal σόου της, η Epic Games ανακοίνωσε την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης 1.0 της Unreal Engine 5, η οποία μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για την κυκλοφορία ολοκληρωμένων παιχνιδιών.

Μάλιστα, η Epic Games δε στάθηκε μόνο εκεί, αλλά ανακοίνωσε συγχρόνως πως θα διαθέσει εντελώς δωρεάν και όλα τα assets της πόλης του Matrix demo για να πειραματιστεί ελεύθερα η κοινότητα, καθώς και το παιχνίδι Lyra, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια έτοιμη βάση για multiplayer εμπειρίες.

Η παρουσίαση της Epic Games εστίασε στο εν λόγω παιχνίδι, ενώ υπενθύμισε τον τρόπο λειτουργίας των προηγμένων Ninite και Lumen συστημάτων που φέρνει στο προσκήνιο η μηχανή γραφικών. Παράλληλα, ταλαντούχες ομάδες ανάπτυξης όπως η CD Projekt των Witcher παιχνιδιών και η Coalition των Gears πήραν την σκυτάλη για να μιλήσουν για την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία της Epic.

Μέσα από τον player που ακολουθεί, λοιπόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση για ακόμη περισσότερες πληροφορίες.