Θύματα απάτης χιλιάδων δολαρίων έπεσαν οι αγοραστές των NFTs του Ozzy Osbourne  

Οι απατεώνες χρησιμοποίησαν ένα phishing link στους ακόλουθους του Cryptobatz

Θύματα απάτης χιλιάδων δολαρίων έπεσαν οι αγοραστές των NFTs του Ozzy Osbourne

Είναι λογικό όταν ένας θρυλικός καλλιτέχνης όπως ο Ozzy Osbourne αρχίζει την πώληση των δικών του NFTs να μαζευτούν οι fans γύρω του και να τα αγοράζουν, αλλά και να αποκτήσουν περαιτέρω δημοσιότητα. Δεν περίμεναν όμως ότι θα έπεφταν θύματα απατεώνων της NFT πλατφόρμας του εμβληματικού τραγουδιστή των Black Sabbath, καθώς χάκαραν την σελίδα του "CryptoBatz" στο Twitter -όπως ονόμαζεται. 

Αποκτώντας πρόσβαση στον Twitter λογαριασμό φύτεψαν ένα κακόβουλο link για το server του Discord όπου συγκεντρώνεται η κοινότητα και μπορεί να επιβεβαιώνει τις NFT αγορές της, κλέβοντας τα crypto ψηφιακά πορτοφόλια όσων έπεφταν στην παγίδα. 

Βλέπετε το αυθεντικό link της πλατφόρμας ήταν discord.gg/cryptobatz, όμως οι επιτήδειοι χρησιμοποιήσαν το δικό τους link που είχε μικρή διαφορά "discord.gg/cryptobatznft" και έκαναν μάλιστα tweet για να το προωθήσουν το οποίο έλαβε πάνω από 4.000 retweets και εκατοντάδες replies. 

Ακόμη όμως όταν αντιλήφθηκαν ότι τους χάκαραν και άλλαξαν το link στο προφίλ της σελίδας, δεν φρόντισαν να κατεβάσουν το tweet με το ψεύτικο link και να προβούν σε μια σχετική ενημέρωση. Από ότι φαίνεται το εν λόγω tweet αφαιρέθηκε μετά από μήνυμα του The Verge που στάλθηκε στις 21 Ιανουαρίου. 

Σχεδόν 20 μέρες δηλαδή το κακόβουλο link ήταν στη διάθεση όλων. Βάσει των μελών του Discord server που ξεπέρασε τα 1.300 μέλη, τα κρυπτονομίσματα που κλάπηκαν ανέρχονται σε χιλιάδες δολάρια

Μαρτυρία ενός αγοραστή των εν λόγω NFTs, ονόματι Tim Silman, εκτιμά ότι έχασε γύρω στα $400 σε Ethereum από το crypto πορτοφόλι του, εξαιτίας του κενού ασφαλείας στο site του Cryptobatz. "Τους τάγκαρα αρκετές φορές σε διάφορα tweets, όπως έκανε κι άλλος κόσμος, αλλά καμία απάντηση. Πρόκειται μάθημα που τους βγήκε ακριβό υποθέτω." δηλώνει ο Silman απογοητευμένος. 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως σύμφωνα με διεύθυνση ενός ETH cryptowallet το οποίο συνδέεται με τους απατεώνες περιλαμβάνει πάνω από $150.000

Τι απαντούν οι developers του Cryptobatz;

Η Sutter Systems που ανέπτυξε το CryptoBatz NFT έριξε το φταίξιμο στο...Discord, καθώς ήταν εύκολη η παραβίαση και η συντήρησή του: 

Αν και ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο που έπεσε θύμα των απατεώνων, δεν μπορούμε να λάβουμε την ευθύνη για την δράση τους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το Discord -μια πλατφόρμα που εμείς δεν έχουμε κανέναν απολύτως έλεγχο. Κατά την άποψή μας αυτή η περίπτωση και εκατοντάδες άλλες που έχουν λάβει χώρα στο χώρο των NFTs θα μπορούσαν εύκολα να αποτραπούν εάν το Discord είχε καλύτερη υποστήριξη και ομάδα αντιμετώπισης απατών και να βοηθηθούν μεγάλα projects όπως τα δικά μας. 

Τέλος και το Discord απάντησε για την υπόθεση λέγοντας: 

Η ομάδα Trust & Safety ήταν σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των servers και ερευνούμε το συμβάν. Η ομάδα μας λαμβάνει δράση όταν αντιλαμβανόμαστε τέτοιες επιθέσεις, όπως τον αποκλεισμό χρηστών και το κλείσιμο servers. 

Ροη ειδησεων