Μαντέψτε πόσο κάνει σήμερα το NFT που αγόρασε για $1.3 εκατομμύρια ο Justin Bieber

Βούλιαξε η αξία του
04 Ιουλίου 2023 22:47
Μαντέψτε πόσο κάνει σήμερα το NFT που αγόρασε για $1.3 εκατομμύρια ο Justin Bieber

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, από πέρυσι το Σεπτέμβριο η αγορά των NFTs σχεδόν είχε καταρρεύσει, καταγράφοντας δραματική μείωση πωλήσεων, την ώρα που τα περισσότερα NFTs έχασαν σχεδόν όλη την αξία τους.

Τελικά, τα NFTs δεν ανέκαμψαν ποτέ και ακόμη και οι περίφημοι πίθηκοι του Bored Ape Yacht Club έχουν χάσει σχεδόν όλη τους την αξία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ape #3001, τον οποίο είχε αγοράσει ο πασίγνωστος τραγουδιστής Justin Bieber για 500 ETH, τα οποία αντιστοιχούσαν τότε σε περίπου 1.3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ape του Bieber θεωρούνταν αρκετά σπάνιος, αφού έχει το ‘New Punk Blue’ background που έχουν μόνο 12% των πιθήκων, μαύρο T-Shirt που έχει μόνο το 3%, θελημένο βλέμμα σπανιότητας 6%, σκούρο καφέ τρίχωμα με 14% σπανιότητα και αξύριστο στόμα 16% σπανιότητας.

Παρά τα μοναδικά του χαρακτηριστικά όμως, η αξία του σήμερα όχι απλώς δεν πλησιάζει τα εκατομμύρια, αλλά ούτε και τις εκατοντάδες χιλιάδες. Συγκεκριμένα, το NFT που αγόρασε για $1.3 εκατομμύρια ο Justin Bieber τον Ιανουάριο του 2022 αξίζει σήμερα περίπου $59,000 σύμφωνα με τη ζήτηση στην πλατφόρμα OpenSea.

Το Bored Ape NFT που αγόρασε ο Justin Bieber και η αξία του σήμερα:

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Χρησιμοποιούνται κυρίως για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του, με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους.

Φυσικά, όντας στην ουσία απλά ψηφιακά αρχεία, μπορούν να διακινούνται πανεύκολα στο διαδίκτυο, παρόλο που έχουν επιβεβαιωμένο ιδιοκτήτη.