Kevin Hart, Justin Bieber, Madonna και άλλοι διάσημοι στα δικαστήρια για NFT απάτη!

Κατηγορούνται πως προώθησαν επι πληρωμή τα Bored Ape NFTs
12 Δεκεμβρίου 2022 11:31
Kevin Hart, Justin Bieber, Madonna και άλλοι διάσημοι στα δικαστήρια για NFT απάτη!

Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν στις αρχές του έτους τα NFTs, η αξία των οποίων είχε εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ποσά, μόνο και μόνο για να καταρρεύσει ολόκληρη η αγορά λίγους μήνες μετά, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάνουν τα χρήματά τους. Στο πλαίσιο αυτής της τρέλας είχαμε δει αμέτρητες διασημότητες να αγοράζουν και να προωθούν NFTs και ειδικότερα τους περίφημους Bored Ape πιθήκους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Justin Bieber που είχε ξοδέψει $1.3 εκατομμύρια για το δικό του ψηφιακό πίθηκο.

Τώρα μια ομαδική αγωγή έρχεται να στείλει τον Bieber και άλλους 36 κατηγορούμενους στα δικαστήρια, επισημαίνοντας πως όλο αυτό ήταν απάτη! Συγκεκριμένα, η αγωγή κατατέθηκε την Πέμπτη και ισχυρίζεται ότι μια σειρά διασημοτήτων παραβίασε τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους, προωθώντας τα Bored Ape NFTs, χωρίς να αποκαλύπτουν πως παρασκηνιακά είχαν οικονομικές σχέσεις με την εταιρία που τα δημιούργησε, τη Yuga Labs.

Μεταξύ άλλων στη λίστα των 37 κατηγορούμενων συμπεριλαμβάνεται ο πασίγνωστος κωμικός και ηθοποιός Kevin Hart, η βραβευμένη με Όσκαρ Gwyneth Paltrow, οι τραγουδιστές Justin Bieber, Snoop Dogg, The Weeknd, Post Malone και Madonna, ο παρουσιαστής Jimmy Fallon, η τηλεοπτική προσωπικότητα Paris Hilton, ο αστέρας του NBA Steph Curry και η αθλήτρια τένις Serena Williams.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και η MoonPay, η νεοσύστατη εταιρεία crypto πληρωμών μέσω της οποίας υποτίθεται πως έγιναν οι τριγωνικές συναλλαγές πίσω από τα παρασκήνια.

Η αγωγή περιγράφει μια περίτεχνη συνωμοσία που σχεδιάστηκε από την ελίτ του Hollywood και άλλες διασημότητες, για να αυξήσει την αξία των Bored Ape NFTs, την ώρα που όλοι οι εμπλεκόμενοι πλουτίζουν κρυφά μέσω ενός κρυφού συστήματος πληρωμών που ξέπλενε χρήμα μέσα από τρίτη εταιρία πληρωμών.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως ο μάνατζερ ταλέντων Guy Oseary – ο μακροχρόνιος αντιπρόσωπος της Madonna, καθώς και της Yuga - καθοδήγησε το μεγάλο δίκτυο διασημοτήτων στο οποίο είχε πρόσβαση να υποστηρίξει δημόσια τα NFTs της Yuga, συμπεριλαμβανομένων των Bored Apes. Το αντάλλαγμα; Πληρωμές από την Yuga που διοχετεύονταν κρυφά μέσω της MoonPay. Να αναφερθεί σε αυτό το σημείο, μάλιστα, ότι ο Oseary μάλιστα ήταν και ένας από τους πρώτους επενδυτής της MoonPay.

Η αγωγή ζητά χρηματική αποζημίωση τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό των εναγόντων και "όλων των άλλων που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση". Φυσικά, το ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης μένει να το δούμε όταν αυτή φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.