Τύπος αγόρασε NFT για $2.9 εκατ., πήγε να το πουλήσει για $50 εκατ. και μαντέψτε με πόσα κατέληξε

Τελικά δεν κύλησαν όλα βάσει σχεδίου
14 Απριλίου 2022 11:52
Τύπος αγόρασε NFT για $2.9 εκατ., πήγε να το πουλήσει για $50 εκατ. και μαντέψτε με πόσα κατέληξε

Ο Sina Estavi είναι -όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του- ένας «crypto επιχειρηματίας», ο οποίος πέρυσι είχε εξαγοράσει ένα NFT που αντιπροσωπεύει το πρώτο tweet που έγινε ποτέ από τον ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, για $2.9 εκατομμύρια.

Τώρα, αποφάσισε να γευτεί τους καρπούς της «επένδυσής του» του, βάζοντας για δημοπρασία το εν λόγω NFT. Ο Estavi περίμενε ότι από την πώλησή του θα έβγαζε πάνω από $50 εκατομμύρια και μάλιστα είχε δεσμευτεί να δώσει τουλάχιστον $25 εκατομμύρια από όσα θα έβγαζε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τελικά, όπως μεταφέρει το CoinDesk μέσα από ένα ειδικό του ρεπορτάζ, η πώληση του NFT που ξεκίνησε στις 9 Απριλίου δεν πήγε βάσει σχεδίου. Συγκεκριμένα, η δημοπρασία ολοκληρώθηκε, με τη μεγαλύτερη προσφορά από τους λίγους ενδιαφερόμενους να ανέρχεται σε $277! Ναι, καλά διαβάσατε, όχι $50 εκατομμύρια, ούτε $2.9 εκατομμύρια που ήταν το αρχικό ποσό αγορά, ο Estavi έλαβε προσφορά για μόλις $277. Τελικά, μετά ήρθε μια νέα υψηλότερη προσφορά για $3600, η οποία όμως και πάλι δεν κοιτάζει ούτε με τα κιάλια το αρχικό ποσό.

Μιλώντας στο μέσο, ο crypto επενδυτής δήλωσε:

Η διορία που είχα θέσει έληξε. Αν λάβω κάποια καλή προσφορά μπορεί να δεχτώ, αλλιώς μπορεί να μην το πουλήσω ποτέ.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα και το timing της δημοπρασίας, αφού ο Estavi μόλις αποφυλακίστηκε στο Ιράν. Ο λόγος που πέρασε εννέα μήνες στη φυλακή ήταν για «διατάραξη του οικονομικού συστήματος».

Για την ιστορία, οι πωλήσεις NFT έχουν βουλιάξει σχεδόν κατά 50% μέσα στο 2022, με τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο Opensea να πέφτουν από $5 δις τον Ιανουάριο σε $2.5 δις τον Μάρτιο.

Τέλος, σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποιο είναι το νόημα του συγκεκριμένου NFT, δύσκολα θα βρείτε την απάντηση, ωστόσο μπορείτε να βρείτε άμεσα, δωρεάν και εύκολα το tweet που εξαγοράστηκε, όπως για παράδειγμα ακριβώς παρακάτω.

Tags: