Η HTC φέρνει τον ανθρώπινο οργανισμό σε εμπειρία VR

Ένα project σε συνεργασία με το Nobel Media
22 Δεκεμβρίου 2017 05:15
Η HTC φέρνει τον ανθρώπινο οργανισμό σε εμπειρία VR

Στις αρχές Δεκεμβρίου έλαβαν χώρα τα βραβεία Nobel για το έτος 2017 στη Στοκχόλμη, όπως κάθε χρόνο για πολλά επιστημονικά πεδία όπως φυσική, χημεία, οικονομικά και ιατρική. Αυτή τη χρονιά όμως, εκτός από την ανακοίνωση των επιστημόνων που διέπρεψαν, η ακαδημία των Nobel ανακοίνωσε μια αν μη τι άλλο παράξενη συνεργασία με την εταιρία ηλεκτρονικών HTC.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο οργανισμοί ήρθαν σε επαφή για την υλοποίηση ενός πολύ ενδιαφέροντος project, το οποίο θα δημιουργήσει σε περιβάλλον VR τον ανθρώπινο οργανισμό σε επίπεδο μορίου, επιτρέποντας στο κοινό να δουν εκ των έσω τη ρουτίνα του βιολογικού ρολογιού. Το project έχει πάρει την ονομασία The Circadian Rhythm (Κιρκάδιος Ρυθμός) και πρόκειται να δώσει μορφή και εικόνα σε όλη τη θεωρητική γνώση που μέχρι τώρα είχαμε.

Μαζί με το HTC Vive δημιουργούμε μια μοναδική VR εμπειρία που εκθέτει σημαντικές στιγμές και μαθήματα απο τα οποία ο κόσμος μπορεί να επωφεληθεί.[...] Πιστεύουμε πως τα μυστήρια της φυσιολογίας μας και της φυσικής μπορούν να κατανοηθούν καλύτερα όταν τα βλέπεις μέσα από την εμπειρία του VR.

Αυτά δήλωσε ο CEO της Nobel Media, Mattias Fyrenius στο τέλος της παρουσίασης ενώ έγινε γνωστό ότι το The Circadian Rhythm βρίσκεται διαθέσιμο στο Viveport και στις αρχές του 2018 θα βρίσκεται στο μουσείο Nobel.