VR headset που σκοτώνει τον παίκτη όταν πεθαίνει στο παιχνίδι; Αυτή η μακάβρια συσκευή υπάρχει

Δεν είναι φάρσα, όντως το ετοιμάζει ο ιδρυτής της Oculus, Palmer Luckey
08 Νοεμβρίου 2022 17:59
VR headset που σκοτώνει τον παίκτη όταν πεθαίνει στο παιχνίδι; Αυτή η μακάβρια συσκευή υπάρχει

Ο άνθρωπος πίσω από το Oculus Rift θέλει να κατασκευάσει ένα VR headset που εφόσον ο παίκτης πεθάνει στο παιχνίδι τον σκοτώνει και στην πραγματικότητα. Όχι δεν είναι κάποια μακάβρια φάρσα αλλά μια πραγματική συσκευή που αναπτύσσει αυτόν τον καιρό ο Palmer Luckey, ιδρυτής της Oculus και μάλιστα αναφέρει πως "βρίσκεται στα μισά". 

Για όσου δεν γνωρίζουν ποιος είναι, πρόκειται για τον 30χρονο ιδρυτής της Oculus και κάποτε παιδί-θαύμα της τεχνολογικής βιομηχανίας, του οποίου την εταιρία αγόρασε το Facebook του Mark Zuckerberg για το ποσό των $3 δισεκατομμυρίων το 2014. 

NeverGear: Το VR που σκοτώνει τον χρήστη του

Όσο μακάβριο και αν ακούγεται το concept που σκαρφίστηκε ο Luckey, το περιέγραψε με λεπτομέρεια σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog. Την ανακοίνωση συνόδευσε και μια φωτογραφία της συσκευής, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο "είναι περισσότερο ένα κομψοτέχνημα για το γραφείο" προς το παρόν. 

Το Nevergear θα μοιάζει κάπως έτσι: 

Πώς λειτουργεί; 

H περιγραφή που δίνει Palmer Luckey για το NeverGear πραγματικά ανατριχιάζει. Αυτή η μακάβρια τεχνολογική συσκευή που μόνο ο Jigsaw από τις ταινίες "Saw" (Σε Βλέπω) θα σκαρφιζόταν, διαθέτει τρεις βόμβες ενσωματωμένες που κυριολεκτικά εκρήγνυνται στο κεφάλι του...ηττημένου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Χρησιμοποίησα τρεις από τις μονάδες εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιώ συνήθως για ένα διαφορετικό project, συνδέοντάς τες με έναν φωτοαισθητήρα χαμηλής συχνότητας που μπορεί να ανιχνεύσει πότε η οθόνη αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, καθιστώντας την ενσωμάτωση του game-over από την πλευρά του προγραμματιστή πολύ εύκολη. Όταν εμφανιστεί η κατάλληλη οθόνη game-over, τα εκρηκτικά πυροδοτούνται, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο του χρήστη.

Από που του ήρθε ή ιδέα όμως; Δεν είναι από τις παγίδες του κινηματογραφικού serial killer αλλά από ένα πασίγνωστο anime. Όπως αποκάλυψε ο Luckey την ιδέα για το θανατηφόρο αυτό VR headset την πήρε από το Sword Art Online, καθώς εκεί η ιστορία έχει να κάνει με έναν κόσμου τύπου Matrix όπου μια σειρά από "παίκτες" παγιδεύονται εκεί από έναν τρελό επιστήμονα. Σκοπός τους είναι να αντέξουν σε αυτό το παιχνίδι ζωής και θανάτου με έπαθλο την ίδια τους τη ζωή. 

Μάλιστα την αποκάλυψη της ιδέας του την αποκάλυψε διόλου τυχαία στις 6 Νοεμβρίου ημέρα που ξεκινούν τα γεγονότα του Sword Art Online, με τον πρωταγωνιστή Kirito να εισέρχεται στον κόσμου του. 

Το πιο ακραίο χαρακτηριστικό στην ήδη παλαβή συσκευή του Luckey είναι το γεγονός ότι σχεδιάζει να το...τελειοποιήσει με μηχανισμό προστασίας για όσους προσπαθήσουν να το αφαιρέσουν από το κεφάλι τους. 

"Αυτό δεν είναι ένα ιδανικό μοντέλο, φυσικά. Έχω σχέδια για έναν μηχανισμό anti-tamper που, όπως το NerveGear, θα καθιστά αδύνατη την αφαίρεση ή την καταστροφή του headset." γράφει χαρακτηριστικά. 

Όπως παραδέχεται ακόμη ο ίδιος δεν το έχει δοκιμάσει στον εαυτό του: "Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία αστοχιών που θα μπορούσαν να συμβούν και να σκοτώσουν τον χρήστη τη λάθος στιγμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχω βρει τα κότσια να το χρησιμοποιήσω ο ίδιος, και επίσης ο λόγος για τον οποίο είμαι πεπεισμένος ότι, όπως και στο SAO, η τελική ενεργοποίηση θα πρέπει να συνδέεται με έναν παράγοντα υψηλής νοημοσύνης που μπορεί εύκολα να καθορίσει αν οι συνθήκες τερματισμού είναι πράγματι σωστές. Σε αυτό το σημείο, είναι απλώς ένα κομμάτι τέχνης για το γραφείο, μια προκλητική υπενθύμιση των ανεξερεύνητων οδών στο σχεδιασμό παιχνιδιών."