Το Bitcoin συνεχίζει την κούρσα με νέο ρεκόρ

Κατέγραψε την υψηλότερη τιμή εδώ και δύο χρόνια
12 Ιανουαρίου 2024 14:30
Το Bitcoin συνεχίζει την κούρσα με νέο ρεκόρ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις αρχές του περασμένου μήνα το Bitcoin κατάφερε να σπάσει ρεκόρ χρονιάς, αγγίζοντας την μεγαλύτερη τιμή του για όλο το 2023. Από τότε, αυτή η ανοδική πορεία συνεχίζεται, με την ανάκαμψη του Bitcoin να φτάνει τώρα ένα νέο ορόσημο.

Φλερτάροντας με το εντυπωσιακό ποσό των $50,000, το Bitcoin ξεπέρασε την υψηλότερη τιμή του για όλο το 2022 και όλο το 2023, φτάνοντας στιγμιαία τα $49,067. Η αξία του κρυπτονομίσματος δεν είχε φτάσει ποτέ τόσο ψηλά τα τελευταία δύο χρόνια, αφού μετά το ρεκόρ όλων των εποχών στα $69,047 το Νοέμβριο του 2021, η πορεία του ήταν καθοδική, φτάνοντας μέχρι και τα $15,461 το Νοέμβριο του 2022.

Φυσικά, η πορεία αυτή δεν είναι τυχαία και εν μέρει αποδίδεται στο πράσινο φώς που έδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για ETFs που επενδύουν απευθείας σε Bitcoin.

Παράλληλα, από πολλούς, το πρόσφατο μομέντουμ του bitcoin, οφείλεται επίσης και στο γεγονός ότι δύο από τις μεγαλύτερες νομικές περιπέτειες που είχαν επηρεάσει ποτέ τα κρυπτονομίσματα, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ άσκησαν εν τέλει ποινική δίωξη κατά του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, πρώην CEO του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου FTX, αλλά και κατά της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Ο Bankman-Fried καταδικάστηκε για απάτη και η Binance πλήρωσε πρόστιμα ύψους 4,3 δισ. δολαρίων, αφού ο CEO της δήλωσε ένοχος για ξέπλυμα χρήματος και άλλες παραβιάσεις.