To Bitcoin έσπασε νέο ρεκόρ τιμής για το 2023!

Συνεχίζεται το ράλι
07 Δεκεμβρίου 2023 09:20
To Bitcoin έσπασε νέο ρεκόρ τιμής για το 2023!

Νέο ρεκόρ κατέγραψε μόλις το bitcoin, αφού έφτασε την υψηλότερη τιμή του για όλο το 2023, ξεπερνώντας το εντυπωσιακό ποσό των $44,500. Μάλιστα, δεν πρόκειται απλά για την μεγαλύτερη τιμή που έχει καταγράψει το κρυπτονόμισμα φέτος, αλλά και για την μεγαλύτερη για εδώ και περίπου 20 ολόκληρους μήνες, αφού η τελευταία φορά που βρισκόταν σε αυτά τα επίπεδα ήταν το Μάιο του 2022.

Ειδικότερα, χτες, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ένα Bitcoin αντιστοιχούσε σε 44,514 δολάρια. Πλέον το κρυπτονόμισμα είναι σε τροχιά να αγγίξει το υψηλότερο peak του μετά τη βουτιά από τα 69 χιλιάδες δολάρια στα τέλη του 2021. Σε ευρώ, η τιμή του ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε €40.743.

Όπως παρατηρείται πολύ συχνά στη συγκεκριμένη αγορά, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, σημείωσε και αυτό άνοδο, φτάνοντας τα $2264.

Από πολλούς, το πρόσφατο μομέντουμ του bitcoin, οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι δύο από τις μεγαλύτερες νομικές περιπέτειες που είχαν επηρεάσει ποτέ τα κρυπτονομίσματα, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ άσκησαν εν τέλει ποινική δίωξη κατά του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, πρώην CEO του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου FTX, αλλά και κατά της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Ο Bankman-Fried καταδικάστηκε για απάτη και η Binance πλήρωσε πρόστιμα ύψους 4,3 δισ. δολαρίων, αφού ο CEO της δήλωσε ένοχος για ξέπλυμα χρήματος και άλλες παραβιάσεις.

Tags: