Το Bitcoin έγραψε ιστορία με δεύτερο ρεκόρ σε λίγες μέρες!

Ένα μεγάλο ορόσημο
08 Μαρτίου 2024 21:19
Το Bitcoin έγραψε ιστορία με δεύτερο ρεκόρ σε λίγες μέρες!

Το ράλι του Bitcoin συνεχίζεται και παρά τις μεγάλες μεταβολές από λεπτό σε λεπτό, η τιμή του κατάφερε να σπάσει νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας πλέον τα 70 χιλιάδες δολάρια!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο ρεκόρ ανέρχεται σε 70,207.20 δολάρια (σύμφωνα με τις πληροφορίες της πλατφόρμας Webull). Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 69.304 δολάρια, για το οποίο σας ενημερώσαμε νωρίτερα εντός της εβδομάδας. Αν και η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ δεν είναι πολύ μεγάλη, αυτό δεν αναίρει το πόσο εντυπωσιακό είναι το επίτευγμα, αφού τα 70 χιλιάδες δολάρια θεωρούνται πολύ μεγάλο ορόσημο. Πρακτικά, το πασίγνωστο κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε ανοδική πορεία από τις αρχές του 2023. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, η τιμή του δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται από τη στιγμή που άγγιξε το χαμηλό των 15.461 δολαρίων, λίγο πριν την εκπνοή του 2022.

Φυσικά, την τιμή του επηρεάζουν πολλοί παράγοντες, αφού όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα για παράδειγμα, διάφορες αμερικανικές τράπεζες ξεκινήσαν να συγκεντρώνουν μαζικά Bitcoin. Πλέον τα ETFs αυτά έχουν καταγράψει τεράστια κέρδη, ενώ στο ορίζοντα βρίσκεται και ένα ακόμη πολύ σημαντικό γεγονός για το κρυπτονόμισμα, το λεγόμενο ‘halving’.

Συνοπτικά αυτό σημαίνει πως οι miners θα λαμβάνουν λιγότερα χρήματα μετά το ‘halving’ για κάθε νέο block που μπαίνει στο blockchain. Το halving έχει γραφτεί στον κώδικα του bitcoin από την αρχή, για να διασφαλιστεί η σπανιότητα και η προστασία από τον πληθωρισμό. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει άλλα τρία halvings που συνέπεσαν με τεράστιες αυξήσεις των τιμών του bitcoin.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την επίτευξη του νέου ρεκόρ πολλοί έσπευσαν να πουλήσουν κρυπτονομίσματα που είχαν στην κατοχή τους για να επωφεληθούν από την άνοδο. Κάπως έτσι ακολούθησε ραγδαία πτώση, με την τιμή του Bitcoin να αγγίζει μερικά λεπτά μετά τα 66 χιλιάδες δολάρια από τα 70 χιλιάδες, όπως φαίνεται και στο γράφημα που ακολουθεί. Φυσικά, το συμβάν αυτό είναι μια υπενθύμιση πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι επιρρεπής σε τέτοιες ραγδαίες μεταβολές, πράγμα που σημαίνει πως προτείνεται να είστε πολύ προσεκτικοί.

Tags: