Νέο ρεκόρ όλων των εποχών για το Bitcoin

Το κρυπτονόμισμα έγραψε τελικά ιστορία
06 Μαρτίου 2024 11:12
Νέο ρεκόρ όλων των εποχών για το Bitcoin

Η τρελή κούρσα του Bitcoin τελικά οδήγησε σε νέο ρεκόρ όλων των εποχών. Ναι, το κρυπτονόμισμα κατάφερε όντως να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 69.047 δολαρίων, το οποίο είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 2021.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πριν μερικές ώρες η αξία του ενός Bitcoin έφτασε τα 69.304 δολάρια (σύμφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας Webull). Αν και η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ δεν είναι πολύ μεγάλη, αυτό δεν αναίρει το πόσο εντυπωσιακό είναι το επίτευγμα. Πρακτικά, το πασίγνωστο κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε ανοδική πορεία από τις αρχές του 2023. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, η τιμή του δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται από τη στιγμή που άγγιξε το χαμηλό των 15.461 δολαρίων, λίγο πριν την εκπνοή του 2022.

Βέβαια, αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ πολλοί έσπευσαν να πουλήσουν κρυπτονομίσματα που είχαν στην κατοχή τους για να επωφεληθούν από την άνοδο. Κάπως έτσι ακολούθησαν μερικά χαοτικά λεπτά, με την τιμή του Bitcoin να πέφτει την ίδια μέρα κάτω από τα 60.000 δολάρια! Μάλιστα, ο όγκος των συναλλαγών το τελευταίων εικοσιτετράωρο ξεπέρασε τα 87 δισεκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, το συμβάν αυτό είναι μια υπενθύμιση πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι επιρρεπής σε τέτοιες ραγδαίες μεταβολές, πράγμα που σημαίνει πως προτείνεται να είστε πολύ προσεκτικοί.

Σε σχέση με την χαμηλότερη τιμή του το 2021, το Bitcoin έχει καταγράψει τεράστια άνοδο της τάξεως του 331% ενώ σε σχέση με την χαμηλότερη τιμή του φέτος, το 2024, έχει καταγράψει εξίσου εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 60%.

Φυσικά, την τιμή του επηρεάζουν πολλοί παράγοντες, αφού όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα για παράδειγμα, διάφορες αμερικανικές τράπεζες ξεκινήσαν να συγκεντρώνουν μαζικά Bitcoin. Πλέον τα ETFs αυτά έχουν καταγράψει τεράστια κέρδη, καταγράφοντας ομοίως τεράστιο όγκο συναλλαγών που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πορεία του Bitcoin τους τελευταίους 12 μήνες, σε σχέση με το δολάριο: