Bitcoin: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Ράλι ανόδου
12 Μαρτίου 2024 09:45
Bitcoin: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, το Bitcoin έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ χθες, Δευτέρα, καθώς ξεπέρασε τα $72.000. Η αξία του έκλεισε στα $72.649, αφού έφτασε μέχρι και τα $72.739 μέσα στη μέρα.

Το Bitcoin έχει πάρει μεγάλη ώθηση τελευταία, κυρίως λόγω μεγάλων, νέων επενδύσεων, εν μέσω ελπίδων πτώσης των επιτοκίων.

Η πρόσφατη άνοδος της αξίας του Bitcoin, δείχνει την εκπληκτική δύναμη και αντοχή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος. Το επίτευγμα αυτό δεν είναι απλά ένα σημαντικό ορόσημο, αλλά αντανακλά και τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη και ζήτηση της αγοράς. – Αναλυτής Bitfinex

Η προσφορά του Bitcoin το οποίο περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια tokens, αναμένεται να περιοριστεί τον Απρίλιο, όταν θα συμβεί το λεγόμενο “halving event”. Κάθε τέσσερα χρόνια, ο ρυθμός με τον οποίο νέα Bitcoin δίνονται στην κυκλοφορία, καθώς και η ανταμοιβή των crypto miners, μειώνεται στο μισό, ως ένας τρόπος να υποστηριχθεί η αξία του κρυπτονομίσματος.

Το ράλι ανόδου του Bitcoin παρέσυρε και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα σε άνοδο. Το Ether σημείωσε αύξηση 3.97% φτάνοντας τα $4.062, το υψηλότερο σημείο εδώ και δύο χρόνια.