Το Ελ Σαλβαδόρ θα κλείσει τα Bitcoin του σε θησαυροφυλάκιο

Η απόφαση του Bukele
15 Μαρτίου 2024 11:17
Το Ελ Σαλβαδόρ θα κλείσει τα Bitcoin του σε θησαυροφυλάκιο

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, ανακοίνωσε χθες πως ένα “μεγάλο μέρος” των Bitcoin που διαθέτει η χώρα, θα μεταφερθεί σε μία offline συσκευή η οποία θα αποθηκευτεί σε ένα θησαυροφυλάκιο μέσα στη χώρα.

Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε ένα μεγάλο μέρος των Bitcoin μας σε ένα φυσικό πορτοφόλι και να το αποθηκεύσουμε σε ένα φυσικό θησαυροφυλάκιο μέσα στην επικράτειά μας. Μπορείτε να τον αποκαλέσετε τον πρώτο μας κουμπαρά Bitcoin. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι τίμια.

Σύμφωνα με το post του Bukele, το ποσό ανέρχεται στα $407 εκατομμύρια.

Το συνολικό ποσό Bitcoin που διαθέτει η χώρα της κεντρικής Αμερικής δεν είναι γνωστό, αλλά το πρόσφατο ράλι ανόδου της αξίας του Bitcoin σίγουρα την έχει ωφελήσει. Την Πέμπτη, η αξία του Bitcoin σημείωσε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τα $73.800.

Το Σεπτέμβριο του 2021, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που καθιέρωσε το Bitcoin ως εθνικό νόμισμα. Ο μεγαλύτερος επικριτής του εγχειρήματος τότε ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο διαπραγματευόταν την έκδοση ενός μεγάλου δανείου στην φτωχή τότε χώρα.

Να θυμίσουμε πως στη δεύτερη πλέον θητεία του, ο Bukele θέλει να κάνει πραγματικότητα την Bitcoin City, μία πόλη “παράδεισο” των κρυπτονομισμάτων, χωρίς φόρους, η οποία θα τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό για crypto mining από τη γεωθερμική ενέργεια ενός ηφαιστείου.