Η αγορά των κρυπτονομισμάτων βούλιαξε μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Trending θέμα στα social media
14 Απριλίου 2024 12:36
Η αγορά των κρυπτονομισμάτων βούλιαξε μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πρώτο θέμα έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η οποία φαίνεται πως επηρέασε και την αγορά των crypto. Συγκεκριμένα, μετά την πορεία ρεκόρ που σημειώνει το Bitcoin από τις αρχές του 2024, το κρυπτονόμισμα κατέγραψε τώρα τη σημαντικότερη βουτιά του εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή φαίνεται πως φόβισε πολλούς επενδυτές, που αποφάσισαν να στραφούν σε περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός. Το αποτέλεσμα ήταν το Bitcoin να βουλιάξει κατά περίπου 7% το Σάββατο. Τέτοια πτώση είχε να σημειωθεί από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας επενδύσεων Webull, το Bitcoin έπεσε από τα $67,961 το πρωί του Σαββάτου στα $61,248. Από τότε η τιμή του έχει ανακάμψει ελαφρώς και αυτή τη στιγμή η αντιστοιχία με το δολάριο είναι περίπου 64,400. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την πορεία του σε σχέση με το ευρώ.

Αναμενόμενα, η απότομη αυτή βουτιά οδήγησε και άλλα λιγότερο δημοφιλή κρυπτονομίσματα σε αντίστοιχες πτώσεις, με το όλο θέμα να γίνεται trending στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X με το hashtag #cryptocrash.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι επιρρεπής σε ραγδαίες μεταβολές, πράγμα που σημαίνει πως προτείνεται να είστε πολύ προσεκτικοί με οτιδήποτε σχετικό.