Απίστευτο ράλι για το Bitcoin που προσεγγίζει νέο ρεκόρ όλων των εποχών!

Προβλήματα από το χαμό στο Coinbase
28 Φεβρουαρίου 2024 20:46
Απίστευτο ράλι για το Bitcoin που προσεγγίζει νέο ρεκόρ όλων των εποχών!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, το πασίγνωστο κρυπτονόμισμα Bitcoin βρίσκεται σε ανοδική πορεία από τις αρχές του 2023. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, η τιμή του πρακτικά δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται από τη στιγμή που άγγιξε το χαμηλό των 15.461 δολαρίων, λίγο πριν την εκπνοή του 2022.

Στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο, οι τελευταίες ώρες ήταν από τις πιο ταραχώδης για το κρυπτονόμισμα, αφού η τιμή του άρχισε να εκτοξεύεται με ραγδαία ταχύτητα. Συγκεκριμένα, από τα περίπου 51 χιλιάδες δολάρια στις 26 Φεβρουαρίου, σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η τιμή του κρυπτονομίσματος άγγιξε τα 64.210 δολάρια! Αυτό σημαίνει πως πλησίασε το ρεκόρ όλων των εποχών, το οποίο ανέρχεται σε 69.047 δολάρια, το Νοέμβριο του 2021!

Το τεράστιο αυτό άλμα οδήγησε σε φρενίτιδα, αφού το Bitcoin έγινε trending συζήτηση στο social media X, με σχεδόν μισό εκατομμύρια σχετικές αναρτήσεις τις τελευταίες ώρες. Συνέβη δηλαδή αυτό που χαρακτηρίζουν στις διαδικτυακές κοινότητες ως ‘FoMO’ ή στα ελληνικά, φόβος μην χάσεις αυτό που συμβαίνει.

Μάλιστα, ο πολύ μεγάλος όγκος συναλλαγών έκανε πριν μερικά λεπτά και την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Coinbase να σταματήσει να λειτουργεί, κοψοχολιάζοντας εκατομμύρια χρήστες που ανοίγοντας την εφαρμογή είδαν υπόλοιπο $0 στους λογαριασμούς τους, λες και όλα τους τα Bitcoin χάθηκαν!

Η εταιρία έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως τα χρήματα όλων είναι ασφαλή. Παρόλα αυτά, ο πανικός που δημιουργήθηκε έκανε το Bitcoin να βουτήξει κατά 9% σε διάστημα 15 λεπτών! Από τα 64.000 δολάρια έπεσε απότομα στα 59.000, διαγράφοντας 100 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίησης. Μετά τη βουτιά αυτή, η τιμή του ξεκίνησε ξανά να ανακάμπτει και πλέον βρίσκεται εκ νέου πάνω από τα 60.000 δολάρια.

Φυσικά, το συμβάν αυτό είναι μια υπενθύμιση πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι επιρρεπής σε τέτοιες ραγδαίες μεταβολές, πράγμα που σημαίνει πως προτείνεται να είστε πολύ προσεκτικοί.