Το Bitcoin έτοιμο να γράψει ιστορία με νέο άλμα – Μια ανάσα από νέο ρεκόρ όλων των εποχών!

Συνεχίζεται το εντυπωσιακό ράλι
04 Μαρτίου 2024 20:07
Το Bitcoin έτοιμο να γράψει ιστορία με νέο άλμα – Μια ανάσα από νέο ρεκόρ όλων των εποχών!

Τα φρένα φαίνεται πως έχουν σπάσει για το Bitcoin, το οποίο όπως σας έχουμε ενημερώσει διαγράφει μια απίστευτα εντυπωσιακή πορεία από τις αρχές του έτους.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ενός Bitcoin μόλις ξεπέρασε τα 67 χιλιάδες δολάρια και κατευθύνεται ολοταχώς για το τεράστιο ρεκόρ όλων των εποχών, το οποίο ανέρχεται σε 69.047 δολάρια, το Νοέμβριο του 2021. Μάλιστα, αν εξετάσουμε την ισοτιμία με το ευρώ, το Bitcoin έχει καταγράψει ήδη ρεκόρ όλων των εποχών. Η τιμή του αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 62 χιλιάδες ευρώ, ξεπερνώντας δηλαδή κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 56 χιλιάδων ευρώ το Νοέμβριο του 2021.

Για την ιστορία, το πασίγνωστο κρυπτονόμισμα Bitcoin βρίσκεται σε ανοδική πορεία από τις αρχές του 2023. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, η τιμή του πρακτικά δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται από τη στιγμή που άγγιξε το χαμηλό των 15.461 δολαρίων, λίγο πριν την εκπνοή του 2022.

Μάλιστα, το τεράστιο άλμα των τελευταίων ημερών έχει οδηγήσει σε μια ευρύτερη φρενίτιδα, αφού το Bitcoin έχει γίνει αρκετές φορές trending συζήτηση στο social media X, με τον τεράστια όγκο συναλλαγών να δημιουργεί μέχρι και προβλήματα σε πολλά ανταλλακτήρια και πλατφόρμες όπως το Coinbase. Συνέβη δηλαδή αυτό που χαρακτηρίζουν στις διαδικτυακές κοινότητες ως ‘FoMO’ ή στα ελληνικά, φόβος μην χάσεις αυτό που συμβαίνει.

Φυσικά, ταυτόχρονα την τιμή επιρεάζουν και πολλοί άλλοι παράγοντες, αφού όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα και διάφορες αμερικανικές τράπεζες ξεκινήσαν να συγκεντρώνουν μαζικά Bitcoin. Σε αυτό το σημείο ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι επιρρεπής σε ραγδαίες μεταβολές, πράγμα που σημαίνει πως προτείνεται να είστε πολύ προσεκτικοί με οτιδήποτε σχετικό.

Η πορεία του Bitcoin από το 2015 μέχρι σήμερα, σε σχέση με το ευρώ: