1 στους 5 ακαδημαϊκούς στις ΗΠΑ αναφέρει ότι είδε UFO σύμφωνα με έρευνα

Νέα έρευνα εστιάζει στις απόψεις των ακαδημαϊκών
14 Ιουνίου 2023 16:28
1 στους 5 ακαδημαϊκούς στις ΗΠΑ αναφέρει ότι είδε UFO σύμφωνα με έρευνα

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα αποκαλύπτει ότι ακόμη και ακαδημαϊκοί και επιστήμονες στην επικράτεια των ΗΠΑ έχουν γίνει μάρτυρες των φαινομένων ΑΤΙΑ ή UFO (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ή Unidentified Flying Objects) ή ακόμη και ως UAP (Unidentified Aerial Phenomena) όπως τα έχει χαρακτηρίσει επίσημα η αμερικάνικη κυβέρνηση. 

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Humanities and Social Sciences Communications και περιγράφει λεπτομερώς μια έρευνα που διανεμήθηκε σε μέλη διδακτικού προσωπικού 144 πανεπιστημίων των ΗΠΑ, ρωτώντας όλους τους συμμετέχοντες αν οι ίδιοι ή κάποιος κοντινός τους άνθρωπος έχει "παρατηρήσει ποτέ κάτι άγνωστης προέλευσης" που να ταιριάζει στην περιγραφή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για UAP/UFO. Τα αντικείμενα αυτά περιγράφονται στην έρευνα ως "εναέρια αντικείμενα που δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμα".

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 18,9% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχει δει κάτι που ταιριάζει στην περιγραφή UAP, δηλαδή περίπου 1 στους 5 από τους 40.000 συμμετέχοντες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί της έρευνας που πρέπει να επισημανθούν. Από τους 40.000 ακαδημαϊκούς στους οποίους εστάλη το email µε την έρευνα, απάντησαν µόνο οι 1.500. Κάνοντας τους ερευνητές να πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν να είναι αλλοιωμένα από άτομα που ήδη ενδιαφέρονται για το θέμα.

Οι περισσότεροι καθηγητές ανέφεραν κάποιο βαθμό περιέργειας για το θέμα UAP/UFO, γεγονός που ίσως υποδηλώνει ότι ήταν πιο ανοιχτοί στη συμμετοχή και λιγότερο πρόθυμοι να θεωρήσουν ότι η έρευνα ήταν spam, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μεροληψία", έγραψαν οι ερευνητές.

"Αυτή η έρευνα ήταν μια διερευνητική μελέτη για ένα θέμα που, απ' όσο γνωρίζουμε, δεν έχει διερευνηθεί ποτέ. Ο σκοπός ήταν να πάρουμε τον σφυγμό της σχολής για ένα θέμα που συνεχίζει να αυξάνεται στην κυρίαρχη κοινωνία. Δεδομένου ότι οι καθηγητές του δείγματός μας θεωρούν σημαντική την ακαδημαϊκή αξιολόγηση της UAP και της σχετικής έρευνας, ελπίζουμε ότι η μελέτη αυτή προσθέτει αξιοπιστία στη συζήτηση του θέματος ανοιχτά. Αυτή η έρευνα ήταν μια διερευνητική μελέτη για ένα θέμα που, απ' όσο γνωρίζουμε, δεν έχει διερευνηθεί ποτέ. Ο σκοπός ήταν να πάρουμε τον σφυγμό της σχολής για ένα θέμα που συνεχίζει να αυξάνεται στην κυρίαρχη κοινωνία", δήλωσε η συν-συγγραφέας Bethany Bell, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρόσφατα αξιωματούχος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι έχουν ανακτηθεί αεροσκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης, βάζοντας φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας τύπου "Roswell".

Την δημοσίευση της έρευνας μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ. 

Tags: