Αξιωματούχος των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως έχουν ανακτηθεί σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης

Θεωρίες συνομωσίας με τις ευλογίες του Πενταγώνου;
12 Ιουνίου 2023 10:26
Αξιωματούχος των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως έχουν ανακτηθεί σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης

Το περιστατικό του Roswell ίσως αν είναι η πιο διάσημη θεωρία συνομωσίας στην ιστορία των UFO, τώρα όμως ένα νέο περιστατικό έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και μάλιστα με την έγκριση του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Σε ένα άρθρο στο The Debrief, οι δημοσιογράφοι Leslie Kean και Ralph Blumenthal αναφέρουν πως η αμερικανική κυβέρνηση, οι σύμμαχοί της και εταιρίες αμυντικού εξοπλισμού έχουν ανακτήσει πολλαπλά σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης, μαζί και τα πτώματα των επιβατών. Ισχυρίζονται επίσης πως η πληροφορία αυτή παρακρατήθηκε παρανόμως από το αμερικανικό Κογκρέσο και το All-domain Anomaly Resolution Office των ΗΠΑ.

Πηγή των πληροφοριών είναι ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ, David Grusch, ένας βετεράνος του National Geospatial-Intelligence Agency και του National Reconnaissance Office. Σύμφωνα με τον Grusch, τα υλικά που έχουν ανακτηθεί είναι “εξωτικής προέλευσης (μη ανθρώπινης νοημοσύνης είτε εξωγήινης είτε άγνωστης προέλευσης) βάση της μορφολογίας των σκαφών, των δοκιμών επιστήμης υλικών, της κατοχής μοναδικών ατομικών διατάξεων και ραδιολογικών υπογραφών”.

Οι ισχυρισμοί του Grusch υποστηρίζονται από τον Jonathan Grey ο οποίος εργάζεται στο National Air and Space Intelligence Center αναλύοντας μη αναγνωρισμένα αέρια φαινόμενα. Ο Grey μάλιστα δήλωσε στο ρεπορτάζ του The Debrief πως “το φαινόμενο της μη ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πραγματικό. Δεν είμαστε μόνοι. Οι ανακτήσεις αυτούς του είδους δεν περιορίζονται στις ΗΠΑ”.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο Grusch ακολούθησε το πρωτόκολλο του Πενταγώνου για να δημοσιεύσει αυτές τις πληροφορίες. Παρείχε στο Defense Office of Prepublication and Security Review του Υπουργείου Αμύνης τις πληροφορίες που σκόπευε να αποκαλύψει και πήρε την έγκριση τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει πως οι πληροφορίες που αποκάλυψε δεν είναι απόρρητες ή δεν απειλούν την επιχειρησιακή ασφάλεια. Κι αν είναι ψευδείς, εγείρεται το ερώτημα γιατί το Πεντάγωνο επέτρεψε τη δημοσίευση μίας θεωρίας συνομωσίας για το ίδιο το Πεντάγωνο;

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, το All-domain Anomaly Resolution Office δήλωσε στο News Nation:

Δεν έχουμε ανακαλύψει επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να υποστηριχθούν ισχυρισμοί για κάποιο πρόγραμμα που αφορά την κατοχή ή την αντίστροφη μηχανική εξωγήινων υλικών που υπήρξαν στο παρελθόν ή υπάρχουν σήμερα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η δραστηριότητα της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα θα συνεχιστεί. Ο Γερουσιαστής James Comer, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μία ακρόαση για τα UFOs για να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του Grusch.

Tags: