Έγινε εργαστηριακός έλεγχος στους “εξωγήινους“ του Περού - Τι αποκάλυψε η μελέτη

Τα ευρήματα της έρευνας προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον
20 Σεπτεμβρίου 2023 10:12
Έγινε εργαστηριακός έλεγχος στους “εξωγήινους“ του Περού - Τι αποκάλυψε η μελέτη

Διάφορα ξένα μέσα όπως το Sky News μεταφέρουν ότι έγιναν εργαστηριακές μελέτες στα δύο "εξωγήινα λείψανα" που παρουσιάστηκαν πριν από μία εβδομάδα στο Κογκρέσο του Μεξικού. Κατά την παρουσίασή τους στο Κογκρέσο, έγιναν ισχυρισμοί ότι βρέθηκαν στην πόλη Cusco του Περού με ηλικία που εκτιμάται περίπου στα 1.000 έτη. Ο δημοσιογράφος Jamie Maussan που έκανε την αποκάλυψη ορκίστηκε ενώπιον του Κογκρέσου για τα λεγόμενά του, αναφέροντας ότι το ένα τρίτο του DNA τους είναι "άγνωστο" και πως τα λείψανα αυτά δεν αποτελούν μέρος της "γήινης εξέλιξής" μας

Τα μουμιοποιημένα λείψανα των "εξωγήινων" θεωρήθηκαν αρχικά από την επιστημονική κοινότητα, όπως ακαδημαϊκοί, αρχαιολόγοι και γιατροί, ισχυρίστηκαν πως πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη. Άλλωστε κι άλλες φορές τέτοια πτώματα που υποτίθεται ότι ήταν εξωγήινα διαπιστώθηκαν πως είναι τροποποιημένα ανθρώπινα σώματα.

Γιατροί στο Μεξικό όμως διεξήγαγαν μια σειρά εργαστηριακών μελετών για να προσδιορίσουν περί τίνος πρόκειται και να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση που φαντάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ποιο ήταν το πόρισμά τους; Οι εξετάσεις που έκαναν στα εξωγήινα πτώματα δείχνουν ότι πρόκειται για "έναν ενιαίο σκελετό και όχι κάτι συναρμολογημένο", όπως ανακοίνωσε ο Jose de Jesus Zalce Benitez, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Επιστημών Υγείας του Υπουργείου Ναυτικού. Με λίγα λόγια δεν αποτελούν προϊόν εξωτερικής παρέμβασης. 

Δείτε βίντεο από τη διαδικασία των εργαστηριακών μελετών 

Για να δοθεί παραπάνω φως στην υπόθεση των δύο "μη ανθρώπινων" σωμάτων καλό θα ήταν να γίνουν παρόμοιες και εκτενέστερες εργαστηριακές μελέτες κι από άλλες χώρες και πανεπιστήμια. Πρόκειται πάντως για μια σειρά από αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα των UFO ιδιαίτερα μετά την αποκαλυπτική ακρόαση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ περί θεάσεων UFO από στρατιωτικούς και αξιωματούχους. 

Για την ιστορία, ο Maussan είχε ισχυριστεί και το 2015 ότι βρήκε ένα μουμιοποιημένο σώμα εξωγήινου κοντά στη Νάζκα του Περού, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν λείψανα ενός παιδιού. 

Το εν λόγω θέμα έχει προκαλέσει συζήτηση και σκεπτικισμό στο Μεξικό αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ή δεν είμαστε τελικά μόνοι σε αυτό το σύμπαν; Η αλήθεια -όπως έλεγε και το X-Files- είναι ακόμη κάπου εκεί έξω. 

Tags: