ΗΠΑ: Σχεδόν 300 αναφορές για UFO δέχτηκε το Πεντάγωνο μόνο μέσα σε ένα χρόνο

Το αρμόδιο γραφείο AARO μιλάει για επιβεβαιωμένες θεάσεις
21 Οκτωβρίου 2023 16:24
ΗΠΑ: Σχεδόν 300 αναφορές για UFO δέχτηκε το Πεντάγωνο μόνο μέσα σε ένα χρόνο

Το All-Domain Anomaly Resolution Office είναι το αρμόδιο γραφείο του Πενταγώνου των ΗΠΑ που καταγράφει τις θεάσεις των ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων) ή UFO όπως αποκαλούνται. 

Μόνο που το τελευταίο έναν χρόνο οι θεάσεις έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς το Πεντάγωνο ανέφερε ότι έχει ερευνήσει σχεδόν 300 θεάσεις UFO, για τα οποία μερικά εξ αυτών ανησυχεί πως είναι κατασκευές ξένων χωρών που προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τις ΗΠΑ. 

Οι ερευνητές παρουσίασαν την έκθεσή του την περασμένη Τετάρτη και ανέφεραν ότι το AARO δέχθηκε 274 επιβεβαιωμένες θεάσεις UFO μεταξύ 31 Απριλίου 2022 και 30 Απριλίου 2023. Μάλιστα, η υπηρεσία εξετάζει επίσης άλλες 17 θεάσεις που συνέβησαν μεταξύ 2019 και 2022, εκ των οποίων καμία δεν είχε συμπεριληφθεί σε προηγούμενες εκθέσεις.

Ορισμένα από αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία τώρα αποκαλούνται "αγνώστου ταυτότητος ανώμαλα φαινόμενα" ή UAPs, παρουσίαζαν "ανησυχητικά στοιχεία επιδόσεων", δηλαδή πολύ υψηλή ταχύτητα πτήσης και της "ασυνήθιστης ικανότητας ελιγμών", σύμφωνα με την έκθεση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο.

"Ανησυχώ από άποψη εθνικής ασφαλείας", δήλωσε στο CNN ο φυσικός Δρ Σον Κερκπάτρικ, διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών στους τομείς του Υπουργείου Άμυνας, πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης. "Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που μπορεί να αποδοθούν σε ξένη δραστηριότητα και τις διερευνούμε διεξοδικά".

Εξέφρασε τους φόβους του ότι εχθρικές ξένες χώρες μπορεί να σχεδιάζουν κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ειδικά για να παρακάμπτουν τα αμερικανικά ραντάρ και άλλο εξοπλισμό αναγνώρισης.

"Υπάρχουν τρόποι να κρύψει κανείς τον θόρυβο ενός σκάφους, κάτι που πάντα με ανησυχεί", δήλωσε ο Kirkpatrick, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Εργαστήριο Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας και στη CIA. Ωστόσο, σημειώνει η έκθεση, "καμία από αυτές τις αναφορές των UAP δεν έχει αποδοθεί με τρόπο θετικό σε ξένες ενέργειες".

Από τις θεάσεις που συλλέχθηκαν, περίπου το ένα τέταρτο των UAP περιγράφονται σε σχήμα "σφαίρας, στρογγυλό ή σφαιρικό", ενώ περίπου το 53% των θεάσεων δεν περιλάμβαναν κανένα σχήμα. Η πλειονότητα των παρατηρήσεων ανέφερε επίσης ότι τα αντικείμενα δεν είχαν ορατά φώτα, ενώ μόλις το 21% δήλωσε ότι είδε συνοδευτικά φώτα στα υποτιθέμενα σκάφη.

Περισσότερο από το 40% πετούσαν ακριβώς κάτω από το ύψος του όρους Έβερεστ, στα 29.000 πόδια. "Για τα λίγα αντικείμενα που παρουσιάζουν χαρακτηριστικά ενδιαφέροντος, η AARO προσεγγίζει αυτές τις περιπτώσεις με αντικειμενικότητα και αναλυτική αυστηρότητα", αναφέρει η έκθεση.