Το Dune: Part 2 έλαβε καθυστέρηση, αλλά ίσως να αξίζει την αναμονή

Τo sequel του βραβευμένου με Όσκαρ, sci-fi έπους του Denis Villeneuve θα αργήσει λίγο παραπάνω
01 Ιουλίου 2022 15:00
Το Dune: Part 2 έλαβε καθυστέρηση, αλλά ίσως να αξίζει την αναμονή

Μια ανάσα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του άκρως αναμενόμενου sequel του DUNE, κυκλοφόρησε η είδηση πως θα καθυστερήσει η πρεμιέρα του στους κινηματογράφους. 

Ευτυχώς όμως όχι για πολύ καθώς μεταφέρεται ένα μήνα αργότερα από το αναμενόμενο. Όπως ανακοίνωσαν οι Warner Bros. και Legendary το Dune: Part 2 μεταφέρεται από τις 20 Οκτωβρίου του 2023 στις 17 Νοεμβρίου του 2023

Αυτό σημαίνει ότι θα κοντραριστεί με την prequel ταινία του Hunger Games, με τίτλο "Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" που είναι επίσης της Warner Bros. 

Τα νέα πρόσωπα του cast του Dune: Part 2 περιλαμβάνουν τους: Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IVFlorence Pugh (Black Widow, Midsommar) που θα παίξει την κόρη του Αυτοκράτορα, Princess Irulan, και  Austin Butler (Elvis) στο ρόλο του Fey-Rautha, ανιψιό του Baron Harkonnen του Stellan Skarsgard. 

Από την άλλη, για το sequel επιστρέφουν στους ρόλους τους οι: Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam, και Javier Bardem ως Stilgar. 

Για την ιστορία το Dune με 10 υποψηφιότητες απέσπασε έξι βραβεία Όσκαρ στην φετινή Τελετή Απονομής, ενώ στο box office σημείωσε μεγάλη επιτυχία με πάνω από $400 εκατ. σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. 

Να σημειωθεί πως τα γυρίσματα του Dune 2 ξεκινούν εντός του Ιουλίου σε σκηνοθεσία και πάλι του Denis Villleneuve. Πλέον το DUNE: Part 2 αναμένεται στις αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου 2023