Το Dune 2 ξεκίνησε με το δεξί στους κινηματογράφους!

Πρώτα στατιστικά από το box office
03 Μαρτίου 2024 18:33
Το Dune 2 ξεκίνησε με το δεξί στους κινηματογράφους!

Το Dune 2 έκανε και επίσημα το ντεμπούτο του στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως πριν μερικά εικοσιτετράωρα και το ξεκίνημα στο box office ήταν με το δεξί!

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας το Variety, το Dune: Part Two γέμισε τα ταμεία με 32.1 εκατομμύρια δολάρια μέσα στην πρώτη του μέρα. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως στο άθροισμα αυτό περιλαμβάνονται και οι εισπράξεις 12 εκατομμυρίων από τα previews που προηγήθηκαν σε επιλεγμένες αίθουσες τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκριτικά, μέσα στο πρώτο του Σαββατοκύριακο, το πρώτο Dune που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2021 ταυτόχρονα στο HBO Max και στις αίθουσες, είχε γεμίσει τα ταμεία με 41 εκατομμύρια δολάρια. Το Dune: Part Two έφτασε κοντά σε αυτό το ορόσημο μέσα σε μια μόνο μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι και με τις εισπράξεις από το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσει τον πρωκάτοχό του, χωρίς καμία αμφιβολία.

Ήδη το Dune 2 είναι το μεγαλύτερο ντεμπούτο του 2024, ξεπερνώντας το box office των 28.6 εκατομμύριων δολαρίων που κατάφερε μέσα σε τρεις ημέρες το Bob Marley: One Love. Οι πρώτες προβλέψεις δείχνουν πως μέχρι τη Δευτέρα το box office του εντυπωσιακού sequel του σκηνοθέτη Denis Villeneuve θα αγγίξει έως και τα 80 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία έχει φυσικά και το πλεονέκτημα των IMAX και Dolby εκδόσεων, αφού πολλοί θα προτιμήσουν τα ακριβότερα εισητήρια των πιο καλά εξοπλισμένων αιθουσών, για να απολαύσουν το οπτικοακουστικό υπερθέαμα της Warner Bros. και Legendary Entertainment όσο καλύτερα γίνεται.


Στο δικό μας review που επιμελήθηκε η Φωτεινή Λεβογιάννη έγραψε, μεταξύ άλλων, τα εξής για την ταινία:

Οι συγκρίσεις που εγείρει η ταινία με το “The Empire Strikes Back” του “Star Wars” είναι αναπόφευκτες, όχι τόσο γιατί και τα δύο με έναν τρόπο βασίζονται στο ίδιο υλικό, (ο George Lucas έχει κατηγορηθεί πολλάκις ότι άντλησε την έμπνευσή του για την τριλογία του από το μυθιστόρημα του Herbert), όσο γιατί το έπος του Villeneuve θεωρείται ήδη εξίσου εμβληματικό. Η διλογία του, (που μάλλον θα εξελιχθεί και σε τριλογία όπως όλα δείχνουν), έχει ήδη κερδίσει μια περίοπτη θέση στην ιστορία του κινηματογράφου ως το έργο που θα καθορίσει το είδος της επιστημονικής φαντασίας για τη δεκαετία που διανύουμε και ίσως και για πολύ περισσότερες ακόμα. Σας συστήνω να το απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη για να μην χάσετε τίποτα από τη μαγεία του.

Η σύνοψη του Dune 2 αναφέρει τα εξής: "Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει."

Οι κεντρικοί ηθοποιοί στο sequel είναι οι Timothée Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Stellan Skarsgård ως The Baron, Dave Bautista ως Beast Rabban, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Léa Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Austin Butler ως Feyd-Rautha και Florence Pugh ως Princess Irulan.

Το Dune: Part 2 έχει κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες από τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.