Dune Part 2: O Christopher Walken θα παίξει τον μεγάλο κακό του sequel

Ο εμβληματικός Walken θα υποδυθεί τον Emperor Shaddam IV
12 Μαΐου 2022 20:48
Dune Part 2: O Christopher Walken θα παίξει τον μεγάλο κακό του sequel

Το The Hollywood Reporter αποκαλύπτει τον ηθοποιό που θα παίξει τον μεγάλο κακό στο άκρως αναμενόμενο sequel του Dune. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Christopher Walken θα υποδυθεί τον Emperor Shaddam IV στο Dune: Part 2, που αποτελεί φιγούρα-κλειδί καθώς διοικεί όλο το γνωστό σύμπαν του Dune. 

Το όνομά του αναφέρθηκε αρκετές φορές στο Dune Part 1 και είναι ο κακός που κρυβόταν πίσω από την προδοσία του House Atreides από τον House Harkonnen. Ο οίκος των Harkonnen ουσιαστικά συνωμοτεί ενάντια στους Atreides που είναι οι νέοι φεουδάρχες του Arrakis με σκοπό να τους εξαλείψουν, καθώς ο Shaddam IV θεωρεί πως αποτελούν απειλή για τον ίδιο και θα ανατρέψουν την εξουσία του. 

Tον Christopher Walken θα τον γνωρίζετε από ταινίες όπως "Catch me if you Can", The Deer Hunter (του χάρισε και Όσκαρ Α' Ανδρικού), "Click", "Batman Returns" και "Annie Hall", ενώ πρόσφατα πρωταγωνιστεί στη σειρά "Severance" του Apple TV+. 

Προσφάτως έγινε γνωστό πως δύο ακόμη σημαντικά ονόματα προστέθηκαν στο cast του Dune: Part 2 και είναι η Florence Pugh (Black Widow, Midsommar) που θα παίξει την κόρη του Αυτοκράτορα, Princess Irulan, και ο  Austin Butler (Elvis) στο ρόλο του Fey-Rautha, ανηψιό του Baron Harkonnen του Stellan Skarsgard. 

Για το sequel επιστρέφουν στους ρόλους τους οι: Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam, και Javier Bardem ως Stilgar. Tα γυρίσματα του Dune 2 ξεκινούν τον Ιούλιο σε σκηνοθεσία φυσικά του Denis Villleneuve.

To DUNE: Part 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2023.