Το Dune 3 έρχεται και ο Villeneuve έχει ευχάριστα νέα

Πρακτικά επιβεβαιώνει ότι η τριλογία του θα γίνει πραγματικότητα
27 Φεβρουαρίου 2024 18:45
Το Dune 3 έρχεται και ο Villeneuve έχει ευχάριστα νέα

Λίγα 24ωρα πριν πραγματοποιήσει παντού πρεμιέρα το Dune: Part 2, ο οραματιστής και σκηνοθέτης του, Denis Villeneuve επιφύλασσε μερικά ευχάριστα νέα για τη συνέχεια του κινηματογραφικού sci-fi έπους που βασίζεται στα βιβλία του Frank Herbert.

Ο Ντενί Βιλνέβ πρακτικά επιβεβαίωσε ότι το Dune 3 έρχεται καθώς έχει "σχεδόν έτοιμο" το σενάριο της τρίτης ταινίας. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας, μίλησε στην κάμερα του The Hollywood Reporter, όπου το μέσο τον ρώτησε για το τρίτο Dune, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι: "Συμφώνησα να κάνω το Part 1 και το Part 2 απανωτά και τώρα νομίζω ότι χρειάζεται να αφομιώσω την εμπειρία και θέλω να επιστρέψω με ένα δυνατό σενάριο. Είναι σχεδόν έτοιμο και απλά χρειάζεται λίγη παραπάνω δουλειά."

Και όλα αυτά την ώρα που ο κόσμος δεν έχει παρακολουθήσει ακόμη το Part 2 της ιστορίας του Paul Atreides, αλλά το hype έχει χτυπήσει κόκκινο, χάρις και τις διθυραμβικές βαθμολογίες και κριτικές που έχει λάβει, με τις οποίες θεωρείται ως η υψηλότερα βαθμολογημένη ταινία όλων των εποχών στο IMDb.

Tώρα, αν το τρίτο κεφάλαιο θα λέγεται Dune: Part 3 ή Dune: Messiah, μιας και θα βασίζεται στο ομώνυμο τόμο του σύμπαντος του Dune, δεν το γνωρίζουμε. Πάντως στο πρόσφατο παρελθόν ο σκηνοθέτης των "Arrival" και "Blade Runner 2049" έχει εκφράσει έντονα πως θα ήθελε να αναλάβει την τρίτη ταινία του franchise, με το σκεπτικό να είναι και η τελευταία του ώστε να κλείσει ο ίδιος το επικό όραμά του. "Τo Dune Messiah θα είναι η τελευταία μου ταινία Dune" είχε δηλώσει στο περιοδικό Time ο Villeneuve, μιας και τα βιβλία του Herbert έχουν πολλές συνέχειες όπως τα "Children of Dune", "God Emperor of Dune" και "Heretics of Dune". 

 

Η σύνοψη του Dune 2 αναφέρει τα εξής: "Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει."

Οι κεντρικοί ηθοποιοί στο επερχόμενο sequel είναι οι Timothée Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Stellan Skarsgård ως The Baron, Dave Bautista ως Beast Rabban, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Léa Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Austin Butler ως Feyd-Rautha και Florence Pugh ως Princess Irulan.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες αίθουσες στις 29 Φεβρουαρίου του 2024.