Η Elizabeth Olsen υπερασπίζεται τις Marvel ταινίες και μπαίνει στο debate του Martin Scorsese

Την δική της οπτική έδωσε η "Scarlet Witch" για το ότι επικρίνονται οι ταινίες της Marvel από μεγάλους σκηνοθέτες
10 Μαΐου 2022 11:40
Η Elizabeth Olsen υπερασπίζεται τις Marvel ταινίες και μπαίνει στο debate του Martin Scorsese

Την ώρα που το Doctor Strange in the Multiverse of Madness σαρώνει το box office, η Elizabeth Olsen που συμπρωταγωνιστεί στην ταινία ως Scarlet Witch μπήκε και αυτή στο περίφημο debate που έθεσαν σκηνοθέτες όπως οι Martin Scorsese και Francis Ford Coppola για το ότι οι ταινίες της Marvel είναι "λούνα παρκ". 

Ένα debate στο οποίο έχουν εκφράσει τη δική τους άποψη δεκάδες ακόμη ηθοποιοί και σκηνοθέτες πλέον και τώρα η Olsen στη νέα της συνέντευξη στο The Independent εκφράζει την δική της οπτική στο ζήτημα αυτό. 

Εν ολίγοις μιλώντας έξω από τα δόντια είπε πως τέτοιες επικριτικές εκφράσεις είναι προσβλητικές για όσους δουλεύουν σκληρά για να τις φέρουν στη μεγάλη οθόνη: 

Δε λέω ότι κάνουμε ανεξάρτητες σινεφίλ παραγωγές αλλά νομίζω ότι μειώνει το συνεργείο μας κάτι που με ενοχλεί. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο καταπληκτικούς σκηνογράφους, ενδυματολόγους, οπερατέρ και νιώθω ότι τους μειώνω με αυτό το είδος κριτικής που τους διαχωρίζει από όλους τους ανθρώπους που κάνουν βραβευμένες ταινίες, που εργάζονται επίσης σε αυτά τα έργα. 

Από την άποψη των ηθοποιών, το καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχει ένα διαφορετικό είδος ερμηνείας που γίνεται. Αλλά νομίζω ότι το να σεντράρουμε τη Marvel έτσι μειώνει τους εκατοντάδες ταλαντούχους ανθρώπους αυτών των συνεργείων. Εκεί είναι που σηκώνω λίγο το σπαθί μου. 

Η σύνοψη του Doctor Strange 2: 

Η πύλη του Multiverse, γεμάτη μυστήριο και τρέλα, ανοίγει. Τώρα που ο Iron Man και ο Captain America έχουν φύγει μετά μια σκληρή μάχη στο Avengers Endgame, ο πρώην ιδιοφυής χειρούργος και ο ισχυρότερος μάγος όλων, ο Doctor Strange, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο ως κεντρική φιγούρα στους Avengers. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα απαγορευμένο ξόρκι, άνοιξε μια πύλη στην τρέλα και το μυστήριο που ονομάζεται Multiverse. Για να επαναφέρει τον κόσμο όπου τα πάντα έρχονται πάνω-κάτω, ο Strange ζητά τη βοήθεια από τον σύμμαχό του Wong, τον Sorcerer Supreme, και την δυνατότερη Scarlet Witch, τη Wanda. Αλλά μια τρομερή απειλή διαφαίνεται πάνω από την ανθρωπότητα και ολόκληρο το σύμπαν, που δεν μπορεί να ηττηθεί μόνο από τις δυνάμεις τους. Το πιο εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως η μεγαλύτερη απειλή του σύμπαντος μοιάζει ακριβώς με τον Doctor Strange...

Τη σκηνοθεσία του sequel αναλαμβάνει ο Sam Raimi, με ένα cast που περιλαμβάνει τους: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor και Xochitl Gomez.

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness παίζει ήδη στις ελληνικές αίθουσες.