Νούμερα που ζαλίζουν για το Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Άλλη μια τεράστια επιτυχία για την Marvel
09 Μαΐου 2022 13:52
Νούμερα που ζαλίζουν για το Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στους κινηματογράφους σε παγκόσμιο επίπεδο και ήδη έχει σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία. Συγκεκριμένα, το 2ο κεφάλαιο του Doctor Strange κατάφερε έσοδα της τάξεως των $185 εκατομμυρίων για την αγορά της Αμερικής και $265 εκ. για την παγκόσμια αγορά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η νέα περιπέτεια του αγαπητού μάγου της Marvel να γεμίσει τα ταμεία της Disney με περισσότερα από $450 εκατομμύρια, στο παγκόσμιο box office. Έτσι, το Multiverse of Madness έχει το 2ο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας, εκτός Αμερικής, στην εποχή της πανδημίας και βρίσκεται πίσω από το Spider-Man: No Way Home.

Επιπροσθέτως, είναι η 4η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για ταινία του MCU, σε ένα σαββατοκύριακο, παγκοσμίως, μιας και βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τα Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame και No Way Home. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το sequel του Doctor Strange εξασφάλισε επίσης το 6ο μεγαλύτερο παγκόσμιο κινηματογραφικό άνοιγμα στην ιστορία.

Το Multiverse of Madness παίζει αυτή τη στιγμή σε 49 αγορές σε όλο τον κόσμο και σημειώνει μεγάλες εισπράξεις σε αρκετές χώρες, όπως είναι η Κορέα με $30 εκατομμύρια, το Ηνωμένο Βασίλειο με $24,7 εκατομμύρια, το Μεξικό με $21,5 εκατομμύρια, η Βραζιλία με $16,3 εκατομμύρια, η Ινδία με $12,7 εκατομμύρια, η Αυστραλία με $12,6 εκατομμύρια και η Γερμανία με $12 εκατομμύρια. Αξίζει να αναφερθεί, όμως, πως ο συνολικός αριθμός θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν η ταινία έπαιζε στη Ρωσία και στην Κίνα, μιας και πρόκειται για μεγάλες αγορές.

Η σύνοψη του Doctor Strange 2:

Η πύλη του Multiverse, γεμάτη μυστήριο και τρέλα, ανοίγει. Τώρα που ο Iron Man και ο Captain America έχουν φύγει μετά μια σκληρή μάχη στο Avengers Endgame, ο πρώην ιδιοφυής χειρούργος και ο ισχυρότερος μάγος όλων, ο Doctor Strange, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο ως κεντρική φιγούρα στους Avengers. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα απαγορευμένο ξόρκι, άνοιξε μια πύλη στην τρέλα και το μυστήριο που ονομάζεται Multiverse. Για να επαναφέρει τον κόσμο όπου τα πάντα έρχονται πάνω-κάτω, ο Strange ζητά τη βοήθεια από τον σύμμαχό του Wong, τον Sorcerer Supreme, και την δυνατότερη Scarlet Witch, τη Wanda. Αλλά μια τρομερή απειλή διαφαίνεται πάνω από την ανθρωπότητα και ολόκληρο το σύμπαν, που δεν μπορεί να ηττηθεί μόνο από τις δυνάμεις τους. Το πιο εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως η μεγαλύτερη απειλή του σύμπαντος μοιάζει ακριβώς με τον Doctor Strange...

Τη σκηνοθεσία του sequel αναλαμβάνει ο Sam Raimi, με ένα cast που περιλαμβάνει τους: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor και Xochitl Gomez.

Διαβάστε το review μας για την ταινία: Doctor Strange 2: Η metal πλευρά του MCU και οι μαγγανείες του Sam Raimi.

Για περισσότερα νέα σχετικά με το MCU και τα επερχόμενα σχέδια της Marvel παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.