Όλα όσα έδειξε η Marvel Studios στη CinemaCon 2024 - Από το Deadpool & Wolverine μέχρι το Captain America 4

Τα διαβόητα 9 λεπτά με Ryan Reynolds και Hugh Jackman και ο Harrison Ford ζητάει την ανασυγκρότηση των Avengers
13 Απριλίου 2024 18:50
Όλα όσα έδειξε η Marvel Studios στη CinemaCon 2024 - Από το Deadpool & Wolverine μέχρι το Captain America 4

Μετά από πολύ καιρό η Marvel Studios έκανε μια μεγάλη παρουσίαση για τις επόμενες ταινίες του κινηματογραφικού της σύμπαντος, σε μια συγκεντρωμένη προσπάθεια να διορθώσει τα στραβοπατήματα μετά το φινάλε του Infinity Saga και του Avengers: Endgame, όπου τη βρήκε απροετοίμαστη να διαχειριστεί όσα χαρτιά είχε στα χέρια της. Αυτό έδειξαν άλλωστε -πέραν από ελάχιστες box office επιτυχίες- οι πορείες ταινιών όπως "Thor: Love & Thunder", "Ant-Man and the Wasp" αλλά και πιο πρόσφατα το 'The Marvels". 

Στο πλαίσιο της CinemaCon 2024 όπου τα στούντιο του Χόλιγουντ παρουσιάζουν τις κυκλοφορίες τους κεκλεισμένων των θυρών σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης και στις αλυσίδες κινηματογράφων, ο Kevin Feige ανέβηκε στη σκηνή με έναν αέρα σιγουριάς και παρουσίασε τις επόμενες τέσσερις ταινίες του MCU, οι οποίες φαίνεται να έχουν δεχθεί αρκετή διόρθωση από την πρώτη φορά που ανακοινώθηκαν. 

Τα 9 λεπτά του Deadpool & Wolverine έφεραν γέλια μέχρι δακρύων

Πρώτο και καλύτερο το Deadpool 3 ή όπως επίσημα λέγεται Deadpool & Wolverine αφού στο πλάι του ο Wade Wilson του Ryan Reynolds θα έχει τον Hugh Jackman, ο οποίος επιστρέφει ως ένας variant του Wolverine, με την χαρακτηριστική κλασική κίτρινη στολή. Ο Shawn Levy, σκηνοθέτης της ταινίας, και ο Feige προλόγισαν την παρουσίαση με πολλά "f-bombs" (κοινώς μπινελίκια που έπεσαν) γιατί η ταινία είναι R-rated (κατάλληλη μόνο για ενήλικες) και άρα τους επιτρέπεται να βρίσουν. 

Στα πλάνα που έδειξε η Marvel στο κοινό της CinemaCon φυσικά και ήταν κεκλεισμένων των θυρών επομένως δεν υπάρχουν πουθενά και το μόνο που έχουμε είναι οι περιγραφές τους. Το πρώτο πράγμα που έδειξε ήταν o Wade Wilson να έχει αφήσει πίσω την υπερηρωϊκή ζωή του και να πουλάει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Την ώρα που κάνει ένα test drive με μια οικογένεια τους λέει διάφορες σόκιν ατάκες όπως ότι "Όχι ότι δεν ήθελα να κάνω παιδιά. Απλώς δεν έκανα πολύ κολπικό σεξ". 

Μετά συναντιέται ξανά με τον Peter από το Deadpool 2 και αναρωτιέται αν πρέπει να ξαναγυρίσει στο "superheroing", ενώ πετάει και μια ατάκα "We are Deadpool" σαν τρολιά στο "We are Venom". Μετά όλοι οι φίλοι και γνωστοί του Wade του ετοιμάζουν έκπληξη γενεθλίων στο σπίτι του και πάλι πέφτει η μία καυτηριασμένη ατάκα πίσω από την άλλη, ειδικά μεταξύ Wade και Blind Al. Η τελευταία μάλιστα επιχειρεί να κάνει χρήση ναρκωτικών και ο Deadpool της λέει "Η κοκαίνη είναι το μοναδικό πράγμα που ο Feige έθεσε εκτός ορίων!"

Έπειτα του χτυπάει την πόρτα η TVA, τον μαζεύει και βρίσκεται ενώπιον του "Mr. Paradox" του Matthew Macfadyen. Tου λέει ότι έχει επιλεχθεί για έναν ανώτερο σκοπό που θα σώσει το Sacred Timeline της Marvel και εκεί είναι η σκηνή του trailer που ο Deadpool αυτοπροσδιορίζεται ως ο "Ιησούς/Μεσσίας της Marvel". Σε εκείνο το σημείο σπάει τον 4ο τοίχο και φέρνει ένα μικρόφωνο μπροστά του, ρίχνει κουτουλιά στην κάμερα ραγίζοντας την οθόνη και λέει: "Αντε και γα**σου Fox! Θα πάω στη Disneyland!". 

Φοράει τη νέα του στολή όπως έδειξε το πρόσφατο teaser trailer και μετά τα πλάνα εναλλάσσονται σε μια άλλη σκηνή όπου ο Wolverine του Hugh Jackman και ο Deadpool είναι στο αμάξι και ο δεύτερος τον τρολάρει για την κίτρινη στολή του, με τον Logan να του απαντά με τα κατάλληλα μπινελίκια. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Feige έκανε tease για τον ποπκορν κουβά της ταινίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε αυτόν του Dune Part 2. "Κάποιοι άθελά τους κάνουν απρεπή popcorn κουβάδες. Και μετά έχουμε τους κουβάδες που σχεδίασε ο Deadpool", είπε χαρακτηριστικά.

Το Deadpool & Wolverine θα είναι η μοναδική ταινία της Marvel για το 2024 και θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιουλίου στους ελληνικούς κινηματογράφους. 

Captain America 4 και η ανασύστατη των Avengers

Σειρά πήρε η επόμενη ταινία στο καλεντάρι της Marvel που είναι το "Captain America: Brave New World", που αποτελεί την πρώτη solo ταινία του νέου "Cap" του Anthony Mackie. Στα πλάνα της CinemaCon 2024 προβλήθηκε μια σκηνή όπου ο Thaddeus "Thunderbolt" Ross του Harrison Ford είναι πλέον Πρόεδρος των ΗΠΑ και συναντιέται με τον Sam Wilson, ζητώντας του να συγκροτήσει μια νέα ομάδα Avengers. 

O Mackie δήλωσε ότι σε σχέση με το "The Falcon and the Winter Soldier" το "Brave New World" είναι "10 φορές μεγαλύτερο σε κλίμακα". Εκτός από τον Ford ως Thunderbolt Ross, θα παίξει η Shira Haas την Ruth ως ένα μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ενώ η Liv Tyler και ο Tim Blake Nelson επιστρέφουν στους ρόλους τους από την ταινία "The Incredible Hulk" ως Betty Ross και Samuel Sterns aka "The Leader" αντίστοιχα. Μέσα από το Entertainment Weekly δόθηκαν δύο νεές επίσημες φωτογραφίες από το Captain America Brave New World, που προέρχονται από τις σκηνές της CinemaCon. 

Επίσης, ο επικεφαλής της Marvel Studios ανέφερε ότι η έμπνευση για το "Brave New World" είναι το Captain America and the Winter Soldier, μια ταινία που ευρέως θεωρείται ως μια από τις πιο σοβαρές και καλύτερες στιγμές του MCU. "To Winter Soldier έμεινε στη συνείδηση των fans για δύο λόγους κυρίως, ένα το είδος, επειδή ήταν ένα πολιτικό θρίλερ. Έχει μεγάλα διακυβεύματα, χωρίς να υπάρχουν εξωγήινοι ή ταξίδια στο χρόνο, είναι μια σχετικά γειωμένη ταινία δράσης", είπε χαρακτηριστικά ο Feige. 

To Captain America: Brave New World θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου του 2025 στους κινηματογράφους. 

Τι παίζει με τον "νέο" τίτλο των "Thunderbolts"; 

Όλοι οι Marvel fans αναρωτιούνται τι συμβαίνει με αυτή την ομολογουμένως παράξενη και ασυνήθιστη αλλαγή στον τίτλο της ταινίας "Thunderbolts", ο οποίος είναι "Thunderbolts*". Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Kevin Feige είπε ότι  πλέον υπάρχει εκεί ο αστερίσκος για έναν λόγο αλλά δε θα αποκαλυφθεί μέχρι να προβληθεί η ταινία και μετά. Οι εικασίες φυσικά και οι θεωρίες πήρανε φωτιά στα social media. 

Η επικρατέστερη και πιο λογική θεωρία λέει πως επειδή o Πρόεδρος Ross του Χάρισον Φορντ ζητάει την συγκρότηση μιας νέας ομάδας Εκδικητών από τον Sam Wilson στο "Brave New World", αυτή η απόφαση θα οδηγήσει στην συγκρότηση των Thunderbolts, όπου μετά το φινάλε της ταινίας αυτή θα μετονομαστεί σε "Dark Avengers"

Στα υπόλοιπα που μάθαμε για την ταινία ήταν ένα σύντομο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Florence Pugh που υποδύεται τη νέα Black Widow aka Yelena Belova, καθώς αυτόν τον καιρό διεξάγονται τα γυρίσματα της ταινίας, ενώ γυρίζεται εξ ολοκλήρου με IMAX κάμερες. Το Thunderbolts* αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 5 Μαΐου του 2025. 

H νέοι και ρετρό The Fantastic Four

Τέλος, έγινε και μια σύντομη αναφορά στους νέους The Fantastic Four του MCU, των οποίων τα γυρίσματα θα αρχίσουν σε μερικούς μήνες από σήμερα όπως διαμήνυσε ο Kevin Feige. Μάλιστα θα γυριστεί εξ ολοκλήρου με IMAX κάμερες όπως το Thunderbolts*. Να θυμίσουμε ότι η "Πρώτη Οικογένεια" της Marvel θα αποτελείται από τον Pedro Pascal (The Last of Us) στο ρόλο του Reed Richards/ Mr. Fantastic, την Vanessa Kirby (Mission Impossible: Dead Reckoning) στο ρόλο της Sue Storm/ Invisible Woman, τον Joseph Quinn (Stranger Things) στο ρόλο του Johnny Storm/Human Torch και ο Ebon Moss-Machrach (The Bear) στο ρόλο του Ben Grimm/The Thing. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Matt Shakman του "WandaVision". 

Το The Fantastic Four είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 25 Ιουλίου του 2025.